Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ εναντίον της αξιολόγησης

23 Οκτωβρίου 2017

Συγκέντρωση κατά της αξιολόγησης στο δημόσιο τομέα διοργανώνει σήμερα στις 2 το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε ανακοίνωσή του το συνδικαλιστικό όργανο τονίζει πως η απάντηση των εργαζομένων στο Δημόσιο στην αντισυνταγματική - όπως τη χαρακτηρίζουν τροπολογία - είναι αποστομωτική, αφού η απεργία - αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τον περασμένο Μάρτιο, συνεχίζεται με ποσοστά συμμετοχής της τάξης του 75%.

«Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντική νίκη του συνδικαλιστικού μας κινήματος, γιατί ακυρώσαμε στην πράξη ένα μνημονιακό προαπαιτούμενο μετά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των δανειστών. Αυτό για το οποίο επείγεται η κυβέρνηση, πέραν των μακροπρόθεσμων στοχεύσεων για συρρίκνωση του Δημοσίου και τη δημιουργία ενός επιτελικού κράτους, είναι να εμφανίσει στους «θεσμούς» ότι υλοποίησε την «αξιολόγηση» του προσωπικού στο Δημόσιο, ενόψει της δικιάς της αξιολόγησης απ’ αυτούς» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ. 

«Ο πανικός της μπροστά στην αποφασιστική στάση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος την οδήγησε σε ανοιχτές απειλές και πρακτικές τρομοκράτησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: in.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ