5 τροφές που νικούν το Αλτσχάιμερ!

23 Οκτωβρίου 2017

Τα νέα από το... μέτωπο της μάχης ενάντια στο Αλτσχάιμερ είναι αρκετά ευχάριστα, καθώς οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε 5 βασικές τροφές, οι οποίες – όπως υποστηρίζουν – μπορούν να επηρεάσουν θετικά την εγκεφαλική κατάσταση όσων πάσχουν από την λεγόμενη άνοια.

1. Λαχανικά με φύλλα

Συγκεκριμένα, αναφέρονται στο σπανάκι, το μπρόκολο και το λάχανο, που είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες Α και C και δίνουν ώθηση στην εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου. Με 6 μερίδες την εβδομάδα, ο ασθενής μπορεί να δει διαφορά.

2. Ξηροί καρποί

Επίσης, ευεργετικοί για την λειτουγία του εγκεφάλου. Ο λόγος γι 'αυτό είναι επειδή περιέχουν υψηλά ποοστά σε «υγιή» λίπη, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, και μεγάλη ποικιλία σε αντιοξειδωτικά, κάτι που σίγουρα θα «εκτιμήσει» ο εγκέφαλος του πάσχοντος.

3. Μύρτιλο

Μολονότι δεν είναι ευρέως γνωστό, το μύρτιλο είναι πολύ ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό, βοηθώντας τον να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά διάφορες ασθένειες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, συμβάλλει τα μέγιστα και στην καταπολέμηση του Αλτσχάιμερ, καθώς περιέχει σημαντικά ιχνοστοιχεία και μέταλλα, που βρίσκονται κυρίως στη φλούδα του.

4. Φασόλια

Οι ειδικοί τα βάζουν ψηλά στη λίστα με τις τροφές που ενδείκνυνται για την καταπολέμηση της νόσου, καθώς τα φασόλια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, την οποία χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει σωστά.

5. Σολωμός

Γενικά τα ψάρια κάνουν, επίσης, πολύ καλό σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά, υποστηρίζοντας την ομαλή λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων, αλλά και την αναπαραγωγή τους. Πάντως, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν χρειάζεται ο σολωμός να είναι καθημερινά στο διαιτολόγιο του ασθενούς, αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.braindiet.com.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ