«Δεν είμαι μέλος του ISIS», υποστηρίζει ο 32χρονος που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

24 Οκτωβρίου 2017

«Είμαι αθώος. Δεν είμαι μέλος του ISIS», φέρεται να είπε σε εισαγγελέα και ανακριτή ο 32χρονος Σύρος, ο οποίος συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, επιχείρησε να ασκήσει επιρροή στους δύο δικαστικούς λειτουργούς, ισχυριζόμενος ότι αν προφυλακιστεί και καταδικαστεί ως τρομοκράτης, τότε επικυρώνεται το καθεστώς Άσαντ και ακυρώνεται η προσπάθεια του συριακού λαού για ελεύθερη και ευνοούμενη Δημοκρατία.

Η απολογία του διήρκεσε σχεδόν τέσσερις ώρες και αμέσως μετά εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν την προσωρινή κράτησή του. Ο 32χρονος βρήκε από το δικαστικό μέγαρο και επέστρεψε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Η συνήγορός του, Τριανταφυλλιά Τσιούλπα, τόνισε ότι τις επόμενες πέντε ημέρες θα προσφύγει κατά της προσωρινής κράτησης και θα ζητήσει να αφεθεί ελεύθερος. Σύμφωνα με την ίδια, κρίθηκε προσωρινά υπό κράτηση, διότι λείπουν σημαντικά και ουσιαστικά έγγραφα από τη δικογραφία. Επίσης, ανακοίνωσε ότι έγινε δεκτό το αίτημα για αλλαγή του διερμηνέα και όπως είπε με αυτόν τον τρόπο δεν έχει ισχύ η πρώτη του ομολογία. Η δικηγόρος του 32χρονου Σύρου τόνισε πως στις φωτογραφίες και τα βίντεο δεν υπάρχει νεκρός και πως όλο το οπτικό – ακουστικό υλικό βρίσκεται μέσα στη δικογραφία.

Η κ. Τσιούλπα έκανε λόγο για «παραφιλολογία» και ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας της απέδειξε ότι είναι στέλεχος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και όχι του ISIS. Πρόσθεσε ότι ο 32χρονος είναι σε «σχετικά καλή ψυχολογική κατάσταση» και πως βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τη σύζυγό του, η οποία δεν κλήθηκε να καταθέσει. «Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ότι τον κατήγγειλε η σύζυγός του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη», είπε η συνήγορος.

Πηγή: koutipandoras.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ