Δεν φαντάζεσαι ποιες σοβαρές παθήσεις συνδέονται με το λίπος στην κοιλιά!

Έχεις λίπος στην κοιλιά; Πρέπει να προσπαθήσεις να το χάσεις γρήγορα διότι κινδυνεύεις από σοβαρές παθήσεις, που δεν μπορούσες να φανταστείς ότι συνδέονται με τα περιττά κιλά σου!

Εάν το λίπος στο σώμα σου εχει την τάση να συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς σου, τότε οι ειδικοί τονιζουν ότι η υγεία σου διατρέχει σημαντικό κίνδυνο. Ειδικά, για τις γυναίκες, σε περίπτωση που η μέση σου ξεπερνά σε διάμετρο τους 90 πόντους, τότε καλό θα είναι να διαβάσεις ακόμα πιο προσεκτικά το άρθρο αυτό.

Ποιοι, λοιπόν, είναι οι κίνδυνοι που διατρέχεις; Ποιες σοβαρές παθήσεις μπορείς να αναπτύξεις αν δεν προσέξεις τη διατροφή σου;

1. Καρδιαγγειακές παθήσεις

Η συγκέντρωση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς σου σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να αναπτύξεις καρδιαγγειακές παθήσεις. Αυτό έχουν δείξει μέχρι σήμερα αρκετές σχετικές έρευνες, βάσει των οποίων οι επιστήμονες είναι σε θέση να εντοπίσουν ότι το λίπος στην κοιλιά είναι «οιωνός» μελλοντικών καρδιακών προβλημάτων.

2. Αλτσχάιμερ

Μπορούσες να φανταστείς ότι το λίπος στην κοιλιά έχει κάποια σχέση με το Αλτσχάιμερ; Κι όμως! Επειδή το λίπος στην κοιλιά συνδέεται με διάφορες αγγειακές παθήσεις, οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έχει άμεση σχέση και με την εκδήλωση Αλτσχάιμερ.

Ειδικά, με το πέρασμα του χρόνου, είναι καλό να προσέχεις το θέμα του λίπους, καθώς ο μεταβολισμός πέφτει και είναι πιο εύκολο να συσσωρευτεί λίπος στην κοιλιακή σου χώρα.

3. Καρκίνος

Το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά συνδέεται και με την εμφάνιση διαφόρων τύπου καρκίνου, αλλα κυρίως στο πάγκρεας και το παχύ έντερο. Μάλιστα, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι πιθανότητες να πάθεις καρκίνο λόγω του κοιλιακού λίπους, είναι ίδιες με αυτές του να πάθεις καρκίνο από το κάπνισμα.

4. Άσθμα

Η συσσώρευση λίπους στην κοιλιά σου, σημαίνει ότι μειώνεται η χωρητικότητα των πνευμόνων σου σε οξυγόνο. Λόγω αυτού, οι πνεύμονες στενεύουν και χάνουν την ελαστικότητά τους με αποτέλεσμα να οδηγείσαι στην εκδήλωση άσθματος.

Δ. Μ.
Με πληροφορίες από www.fithog.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

5 διατροφικά tips για να χάσεις οριστικά το λίπος στην κοιλιά!

Θέλω να χάσω το λίπος στην κοιλιά. Τι γυμναστική πρέπει να κάνω και τι θα πρέπει να φάω;

Κάψε το λίπος στην κοιλιά! (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Σχετικά άρθρα