Γυναικείες θηλές: Τι λένε για την υγεία σου!

Οι θηλές είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του γυναικείου στήθους και γενικότερα του οργανισμού.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι θηλές σου, μπορείς να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα για την γενικότερη υγεία σου.

Υποχωρεί το δέρμα

Εάν παρατηρήσεις το δέρμα να είναι λείο ή να μειώνεται, ειδικά γύρω από μία μόνο θηλή, τότε θα πρέπει να ανησυχείς, καθώς είναι ένδειξη καρκίνου του μαστού.

Έχεις εκκρίσεις

Οι εκκρίσεις της θηλής είναι φυσιολογικές όταν τις ζουλήξεις, ακόμα κι αν δεν είσαι σε φάση θηλασμού.

Η… τρίτη θηλή

Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, κάπου στο σώμα να υπάρχει μια τρίτη θηλή. Ναι, σωστά διάβασες. Μάλιστα, λένε οι ειδικοί, είναι πολύ πιθανό να νομίζεις ότι είναι κάποια κρεατοελιά ή κάποιο άλλο δερματολογικό φαινόμενο.

Ξεφλουδίζουν οι ρόγες σου

Εάν οι θηλές σου ξεφλουδίζουν ή το δέρμα τους είναι συνεχώς ερεθισμένο, θα πρέπει να ανησυχείς καθώς αυτό μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι πάσχεις από τη νόσο Paget, μια σπάνια μορφή καρκίνου του μαστού.

Πάντως, μη βιάζεσαι να πανικοβληθείς, καθώς αυτό είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε γυναίκες που γυμνάζονται, λόγω του ιδρώτα και της τριβής στα ρούχα. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να βάλεις ένα αθλητικό σουτιέν.

Κατά τον θηλασμό οι ρόγες σου πονάνε

Οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι λογικό να νιώθεις κάψιμο ή πρήξιμο. Πάντως, σε περίπτωση που το φαινόμενο αυτό επιμένει, τότε καλό θα είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου, καθώς υπάρχει περίπτωση το μωράκι σου να τρώει κάπως… άτσαλα.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα