Φιλέτο ψαριού με λαχανικά: Πιάτο έξτρα ενισχυμένο σε γεύση, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά

Φιλέτο ψαριού με λαχανικά: Η συγκεκριμένη συνταγή αποτελεί έναν γευστικό, υγιεινό και γρήγορο τρόπο προκειμένου να προσλάβετε Ω3 λιπαρά. Παράλληλα, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, ενώ τα λαχανικά και τα μυρωδικά ενισχύουν το πιάτο όχι μόνο σε γεύση, αλλά και σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά.

Υλικά Συνταγής

  • 2 φιλέτα σφυρίδας
  • 4 ντοματίνια
  • λίγη κάπαρη ή καπαρόφυλλα
  • ½ φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 λαδόκολλες

Εκτέλεση

Για να φτιάξετε το φιλέτο ψαριού με λαχανικά, απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο. Τοποθετούμε επάνω από ένα φιλέτο ψαριού, με τη ράχη να ακουμπάει στη λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, ισομοιράζουμε τα ντοματίνια, το φινόκιο, το φρέσκο κρεμμύδι και τα καππαρόφυλλα.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακετάκι, γυρίζοντας τα πλαϊνά κάτω από το ψάρι. Η ένωση της λαδόκολλας να μείνει από πάνω ώστε να μην τρέξουν τα υγρά του φαγητού. Τοποθετούμε τα πακέτα σε λαμαρίνα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20′.

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα, ρύζι ή πατάτα βραστή.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Γιουβέτσι φούρνου με φιλέτο ψαριού και πέστο λιαστής ντομάτας

Δοκιμάστε τα πιο εναλλακτικά και υγιεινά μπιφτέκια από ψάρι!

Η θρεπτική αξία των ψαριών και την ευεργετική τους δράση στην υγεία

Σχετικά άρθρα