Χοιρινές μπριζόλες με γλάσο μουστάρδας με μέλι

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>1 κιλό χοιρινές μπριζόλες, χωρίς κόκαλο</p>
<p>εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο</p>
<p><strong>Για το γλάσο:</strong></p>
<p>2 ½ κ.σ. μουστάρδα με μέλι</p>
<p><strong>Για το καρύκευμα:</strong></p>
<p>½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη</p>
<p>½ κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη</p>
<p>1/8 κ.γ. κανέλα</p>
<p>1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν, σκόνη</p>
<p>¼ κ.γ. πάπρικα</p>
<p>αλάτι, κατά βούληση</p>
<p>πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την κανέλα, το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.</p>
<p>Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα τις μπριζόλες και από τις δυο πλευρές.</p>
<p>Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα κάθε πλευρά με ¼ του μείγματος των μπαχαρικών.</p>
<p>Ραντίζουμε ελαφρά τις μπριζόλες με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και τις αφήνουμε στην άκρη.</p>
<p>Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά και το λαδώνουμε με ένα χαρτί κουζίνας, το οποίο έχουμε βουτήξει σε λίγο ελαιόλαδο.</p>
<p>Μόλις το σχαροτήγανο ζεσταθεί καλά, τοποθετούμε τις μπριζόλες.</p>
<p>Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά την κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας.</p>
<p>Με ένα πινέλο αλείφουμε κάθε μπριζόλα και από τις δύο πλευρές με τη μουστάρδα με μέλι.</p>
<p>Αφαιρούμε τις μπριζόλες από το σχαροτήγανο και τις σερβίρουμε ζεστές.</p>
<p>Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr</p>

Σχετικά άρθρα