Τηγανίτες με τόνο και καλοκυθάκι

<p>Σούπερ υγιεινό και γευστικό σνακ – συν του ότι πάντοτε υπάρχει µια κονσέρβα τόνου που κάθεται στο ντουλάπι. Αν θέλετε µπορείτε να φτιάξετε περισσότερες τηγανίτες και να τις καταψύξετε.</p>
<p><strong>Υλικά για 12-14 μικρές τηγανίτες</strong></p>
<p>1 κονσέρβα 160 γρ. τόνος, στραγγισμένος</p>
<p>1 κολοκυθάκι, στον τρίφτη</p>
<p>80 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του</p>
<p>1 αυγό</p>
<p>1 κ.σ. λάδι καρύδας</p>
<p>Ελαφριά σάλτσα σόγιας, για το σερβίρισµα</p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Βγάλτε τον τόνο από την κονσέρβα και τρίψτε τον σε ένα µπολ, ύστερα προσθέστε το κολοκυθάκι, το αλεύρι και το αυγό. Αναµείξτε ώστε να φτιάξετε έναν χυλό. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο νερό, ώστε να αραιώσει ο χυλός τόσο ώστε να θυμίζει παχιά κρέµα γάλακτος.</p>
<p>Λιώστε λίγο από το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Σχηματίστε μεγάλες κουταλιές με τον χυλό, αφήνοντας λίγο χώρο ανάµεσά τους, καθώς ο χυλός θα απλώσει. Στόχος σας είναι να φτιάξετε τηγανίτες διαµέτρου 7-8 εκατοστών, αν θέλετε να έχετε µια ντουζίνα, αλλά µπορείτε άνετα να φτιάξετε τέσσερις µεγάλες.</p>
<p>Μαγειρέψτε τις τηγανίτες για δύο – τρία λεπτά από κάθε πλευρά, Προτού τις βγάλετε από το τηγάνι και τις ακουµπήσετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να ρουφήξουν τυχόν λάδια.</p>
<p>Σερβίρετε τις τηγανίτες µε λίγη σάλτσα σόγιας σε ένα µπολάκι, για να τις βουτάτε.</p>
<p> </p>
<p style="text-align: justify;" lang="el-GR"><strong><em>H συνταγή είναι από το βιβλίο του Joe Wicks «Λεπτοί σε 15 λεπτά». Ευχαριστούμε τις εκδόσεις «Ψυχογιός» για την ευγενική παραχώρηση του υλικού.</em></strong></p>

Σχετικά άρθρα