Πορεία διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΤ3

Πορεία διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ πραγματοποιείται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3 και συνεχίστηκε σε κεντρικές οδούς για να καταλήξει και πάλι μπροστά στα γραφεία της ΕΤ3.

Σημειώνεται ότι το πρωί έγινε εργασιακή συνέλευση κατά την οποία αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι εκπομπές, ενώ κύριο θέμα ήταν και οι φημολογίες για τη συνέχιση του προγράμματος της ΕΡΤ με τη συμμετοχή 800 από τους 2.700 εργαζόμενους.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε και η συλλογή υπογραφών από το ευρύ κοινό για την υποστήριξη του αιτήματος των εργαζομένων για μια ανοιχτή ΕΡΤ.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, εξάλλου, αποφάσισε τη συνέχιση της εν εξελίξει απεργίας διαμαρτυρίας. Ειδικότερα, γνωστοποίησε πως απεργούν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε εφημερίδες, περιοδικά, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τα Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Εξαιρούνται από την απεργία οι συνάδελφοι της ΜΕΕ ΑΕ, που σεβάστηκε το δικαίωμα στην απεργία, και τους δίνεται άδεια να εργαστούν για την έκδοση εν δυνάμει απεργιακού φύλλου της εφημερίδας “Θεσσαλονίκη

Σχετικά άρθρα