Μανιτάρια γεμιστά στο φούρνο

<p><strong>Υλικά (για 12 κομμάτια)</strong></p>
<p>12 μεγάλα, άσπρα μανιτάρια,<br />3 κουταλιές ελαιόλαδο,<br />150 γρ. φρέσκια αναρή λιωμένη με πιρούνι (3/4 φλ. περίπου),<br />1 μπάλα (125 γρ. περίπου) μοτσαρέλα χοντροτριμμένη (ή τυρί για πίτσα),<br />1 κουταλιά πέστο βασιλικού από βαζάκι (pesto),<br />μερικά κλωναράκια θυμάρι (μυτούλες),<br />αλάτι, πιπέρι.</p>
<p> </p>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ:</strong><br />Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C και βάζετε ένα πυρίμαχο ταψί ή 4 ατομικά ταψάκια μέσα στο φούρνο να ζεσταθούν. Αφαιρείτε τα κοτσάνια των μανιταριών, τα βάζετε σε μια λεκάνη, τα ραντίζετε με το λάδι, τα αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε για να πιάσουν λάδι παντού. Ύστερα, τα τοποθετείτε μέσα στο ζεστό ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, αναμιγνύετε την αναρή με το πέστο. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και με ένα κουταλάκι μοιράζετε στο εσωτερικό τους την αναρή. Τα σκεπάζετε με την τριμμένη μοτσαρέλα και σκορπάτε γύρω το θυμάρι. Τα επιστρέφετε στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 4-5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Τα σερβίρετε αμέσως.</p>
<p> </p>
<p>πηγή:xrysessyntages.com</p>

Σχετικά άρθρα