Γεμιστά της τεμπέλας

<p><strong>Υλικά:</strong></p>
<p>5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)<br />5 πιπεριές<br />2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα<br />10 κ.σ. ρύζι<br />1/2 ματσάκι μαϊντανό<br />1/2 ματσάκι δυόσμο<br />1 κ.σ. ζάχαρη<br />1 φλ. ελαιόλαδο<br />αλάτι<br />πιπέρι</p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση:</strong></p>
<p>Φτιάχνουμε τη γέμιση για τα γεμιστά με ρύζι.</p>
<p>Αφήνουμε τα ζουμιά της ντομάτας και τους σπόρους και βάζουμε στο μπλέντερ τη ψίχα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τ' αλέθουμε.</p>
<p>Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το ρύζι (10 κ.σ. όσα είναι και τα λαχανικά μας).</p>
<p>Προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα γεμιστά κατά τα 3/4.</p>
<p>Σκεπάζουμε με καπάκι. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.</p>
<p>Αν θέλουμε, προσθέτουμε και πατάτες κυδωνάτες.</p>
<p> </p>
<p>πηγή:argiro.gr</p>

Σχετικά άρθρα