Αρνήθηκαν γεύμα σε 10χρονο για 2 ευρώ

Ο δεκάχρονος μαθητής, στο διάλειμμα για γεύμα, πήγε στο εστιατόριο του σχολείου του σε πόλη της Μεγάλης Βρετανίας για να πάρει τον δίσκο του. Και τότε ο υπεύθυνος αρνήθηκε να του παρέχει το γεύμα του με τη δικαιολογία ότι ο πατέρας του χρωστάει στο σχολείο από την προηγούμενη ημέρα 2 ευρώ! Ο μικρός μαθητής του δημοτικού σχολείου ξέσπασε σε κλάματα και πήγε και κάθισε σ’ ένα από τα τραπέζια όπου μάι τραπεζοκόμος -επειδή τον λυπήθηκε- του προσέφερε ένα μήλο για να μην μείνει εντελώς νηστικός.

Μόλις ο πατέρας ενημερώθηκε για το περιστατικό κατηγόρησε τη διεύθυνση του σχολείου για συναισθηματική και σωματική αμέλεια γενικότερα των παιδιών, σε μία υπόθεση που θυμίζει Όλιβερ Τουίστ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μάλιστα, τόνισε ότι επισκέπτεται άλλα σχολεία της περιοχής όπου θα μετεγγράψει τους δυο γιους του.

Εκπρόσωπος του σχολείου δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι το προσωπικό της κουζίνας ακολούθησε επακριβώς τους κανόνες. Από την πλευρά τρου ο πατέρας επιπλέον κατηγόρησε το σχολείο ότι χρησιμοποιεί ως όπλο ένα παιδί σε περίπτωση που ο οποιοσδήποτε γονιός τολμήσει να μην καταβάλει την πληρωμή μίας και μόνο ημέρας. “Είμαι εντελώς εξοργισμένος. Δεν βρέθηκε ένας δάσκαλος να έρθει να μου πει ότι υπάρχει θέμα” συμπλήρωσε ο πατέρας του δεκάχρονου μαθητή. Ο business manager του σχολείου επισήμανε ότι συνήθως οι αρμόδιοι τηλεφωνούν στον γονιό να τον ενημερώσουν ότι ο λογαριασμός τους είναι άδειος και πως το παιδί τους θα μείνει χωρίς γεύμα αυτήν την ημέρα, εκτός αν υπάρχει πίστωση λογαριασμού.

Ο ίδιος ο πατέρας ανέφερε ότι είναι δικό του σφάλμα καθώς συνήθως καταθέει 12 περίπου ευρώ στον λογαριασμό, αλλά δεν γνω΄ριζε ότι αυτήν τη φορά υπήρχε έλλειμμα. “Δεν περίμενα ότι θα λάμβαναν τέτοια μέτρα κατά του γιου μου” αναφωνεί εξοργισμένος.

ΠΗΓΗ: BBC NEWS

Σχετικά άρθρα