Πένες arabiata: μια πικάντικη συνταγή για απαιτητικούς ουρανίσκους

<p style="text-align: justify;">Μια… θυμωμένη και αναψοκοκκινισμένη μακαρονάδα. (Στα ιταλικά αραμπιάτα, σημαίνει θυμωμένος). Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Θα τη λατρέψετε κι εσείς και οι συνδαιτυμόνες σας! Σερβίρετε τις πένες γαρνιρισμένες με φρέσκα φύλλα βασιλικού.</p>
<p><strong>YΛΙΚΑ ΓΙΑ 5-6 ΑΤΟΜΑ</strong></p>
<p>1 πακέτο (500γρ.) ζυμαρικά πένες<br />2 φλ. ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας<br />1 καυτερή πιπεριά τσίλι, (προαιρετικά)<br />½ κουταλάκι ζάχαρη<br />2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες<br />1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο<br />½ φλ. ελιές χωρίς κουκούτσια και κομμένες ροδέλες<br />½ φλ. τριμμένο τυρί (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι)<br />4 κουταλιές ελαιόλαδο<br />7–8 φυλλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένα<br />αλάτι, πιπέρι.</p>
<p><strong>EΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<p>Βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά. Παράλληλα, ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια, προσθέτετε την πιπεριά ψιλοκομμένη (αν θα βάλετε), το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το βασιλικό, τις ελιές και αλατοπιπερώνετε.<br />Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 με 20 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα. Ακολούθως, σουρώνετε τις πένες και τις επιστρέφετε στην κατσαρόλα. Ρίχνετε μέσα τη σάλτσα και προσθέτετε την παρμεζάνα.<br />Ανακατεύετε για να ενωθούν καλά τα υλικά. Βάζετε τις πένες σε ατομικά πιάτα, γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.gr</p>

Σχετικά άρθρα