Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ !!!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα στατιστική ανάλυση έκανε η φημισμένη βρετανική εταιρεία OPTA, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες.

Αυτή αφορά στο στις τελικές βαθμολογίες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αν λαμβάνονταν υπόψη μόνο τα γκολ που πέτυχαν οι γηγενείς ποδοσφαιριστές. Έτσι, θέλησαν να προσθέσουν ακόμη ένα στοιχείο στη συζήτηση για το αν και το πώς αξιοποιούνται τα ταλέντα της κάθε χώρας. Στην Αγγλία, πρωταθλήτρια σε αυτό το ιδιότυπο πρωτάθλημα θα ανακηρυσσόταν η Γουέστ Χαμ με μικρή διαφορά από τη Λίβερπουλ και τη Σαουθάμπτον.

Στην Ισπανία η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποβιβαζόταν, καθώς ελάχιστοι από τους σκόρερ της είναι Ισπανοί, ενώ αντιθέτως η Μπαρτσελόνα ακόμη και χωρίς να υπολογίζονται τα τέρματα των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών της θα έπαιρνε τον τίτλο με 55 από τα 115 γκολ της να προέρχονται από τα «εγχώρια» ποδοσφαιρικά προϊόντα της ομάδας της Βαρκελώνης.

Στη Σούπερλίγκα, πρωταθλητής θα ανακηρυσσόταν ο ΠΑΟΚ, ενώ την πεντάδα θα συμπλήρωναν Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Ατρόμητος και ΟΦΗ και την ίδια στιγμή θα υποβιβάζονταν Βέροια,Παναθηναϊκός και Άρης!

Από τα 46 γκολ που σημείωσε στην κανονική διάρκεια της περιόδου ο ΠΑΟΚ, τα 31 τα πέτυχαν Έλληνες ποδοσφαιριστές, ενώ ένα ήταν αυτογκόλ. Αναλυτικά οι Ελληνες σκόρερ του ΠΑΟΚ στο εφετινό πρωτάθλημα ήταν οι Αθανασιάδης (13), Σαλπιγγίδης (9), Φωτάκης (2), Κατσουράνης (2), Κατσικάς (2), Γεωργιάδης (1), Σταφυλλίδης (1), Γιάννου (1). Τα υπόλοιπα τέρματα σημείωσαν οι Λόρενς (3), Βούκιτς (2), Λίνο (2), Ρομπέρ (2), Λάζαρ (2), Καμαρά (2), Κάτσε (1).

Σχετικά άρθρα