Υγιεινοί πατατοκεφτέδες στο φούρνο

<p><br /><strong>Υλικά για 4 μερίδες</strong><br />720γρ. πατάτα βραστή<br />½ φλ. 50γρ. σέλινο ψιλοκομμένο<br />½ φλ. 60γρ. κολοκυθάκι ψιλοκομμένο<br />1 60γρ. κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο<br />2 Κ (5γρ.) βασιλικό, φρέσκο<br />2 Κ (8γρ.) μαϊντανό<br />2 φλ. (40γρ.) μανιτάρια μεγάλα, κομμένα σε λεπτές φέτες<br />4 Κ (60γρ.) φακές ωμές<br />1 κ/κι (5γρ.) mix herbs<br />4 κ/κια (12ml) ελαιόλαδο<br />4 Κ καπύρα, από ψωμί ολικής αλέσεως ή 45γρ. αλεύρι, ολικής αλέσεως.</p>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<p>Κόβετε τα λαχανικά όπως δίνεται η οδηγία στα υλικά.Βράζετε όλα τα υλικά (σε λίγο νερό) προσθέτοντας το αλάτι, το πιπέρι και τα mix herbs μέχρι να ψηθούν (τραγανιστά). Τα περνάτε σε σουρωτήρι. Λιώνετε τα (πουρέ) προσθέτοντας το λάδι, νερό από αυτό που θα τα βράσετε, αλάτι και πιπέρι. Φτιάχνετε τα μπιφτέκια και τα πασπαλίζετε με καπύρα. Ψήνετε στο φούρνο. Σερβίρετε με τριμμένη αναρή και σαλάτα.</p>
<p>Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα (226γρ.)<br />Θερμίδες: 258<br />Υδατάνθρακες: 49γρ.<br />Πρωτεΐνες: 9γρ.<br />Λίπος: 4γρ.<br />ΚΟΡΕΣΜΕΝΟ ΛΙΠΟΣ: 0,7<br />Χοληστερόλη: 0mg<br />Φυτικές ίνες: 56,3γρ.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.com</p>
<p>Με τη δρα Ελένη π. Ανδρέου DProf, RD, LD <br />κλινική διαιτολόγο – διατροφή και αγωγή υγείας</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα