Σε διαθεσιμότητα ένας αξιωματικός

Διαχειριστικός έλεγχος έχει ξεκινήσει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, με αφορμή το έλλειμμα που φέρεται να διαπιστώθηκε στο ταμείο διαχείρισης της διεύθυνσης, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αξιωματικός που ήταν υπεύθυνος του ταμείου διαχείρισης έχει απομακρυνθεί από τη θέση του και ήδη έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Οι πρώτες έρευνες ξεκίνησαν όταν οι επιτελείς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, αλλά και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν οικονομικές δυσχέρειες, που αφορούσαν στον τομέα των δαπανών. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν η Οικονομική Επιθεώρηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κλιμάκια των δύο προαναφερόμενων υπηρεσιών μετέβησαν στην Πάτρα και έκαναν έρευνες, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να διαπιστωθεί το ακριβές χρηματικό ποσό που φέρεται να λείπει από το ταμείο, αλλά και το βαθμό εμπλοκής του υπεύθυνου αξιωματικού.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αναφέρει: “Ο Οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας διαθέτει όλους εκείνους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που μπορούν να ερευνήσουν σε βάθος τέτοιες υποθέσεις και εφόσον προκύπτουν ευθύνες αυτές να αποδοθούν προς πάσα κατεύθυνση

Σχετικά άρθρα