Noodles με βασιλικό και κάσιους

20 Νοεμβρίου 2017

Σε 25' μόλις ετοιμάζουμε ένα σπέσιαλ ασιατικό πιάτο με άρωμα βασιλικού και γεύση ξηρών καρπών.
Υλικά

300 γρ. ρυζομακάρονα (ιδανικά τα πλατιά, που μοιάζουν με ταλιατέλες)


Για τη σάλτσα

1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού (ή δυόσμου), ολόκληρα
100 γρ. κάσιους
2 σκελίδες σκόρδου
100 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας σόγια σος
1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό, σε σκόνη (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)


Για το σερβίρισμα

1/2 κούπα χοντροκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
50 γρ. κάσιους, χοντροσπασμένα και καβουρδισμένα (σε αντικολλητικό τηγάνι, για 1 - 2 λεπτά, χωρίς λάδι)


Διαδικασία

Μουλιάζουμε σε ζεστό νερό ή βράζουμε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αδειάζουμε σε σουρωτήρι, τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα της σάλτσας σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα νουντλς και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, σκορπίζουμε τον φρέσκο βασιλικό και τα κάσιους και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ