Είμαι 45 και ζω ακόμα με τη μητέρα μου! Πώς θα της πω ότι θέλω να φύγω;

“Ζω ακόμα με τη μητέρα μου γιατί τα οικονομικά δεν με έφταναν. Αλλά λίγο η συνήθεια, λίγο τα προβλήματα υγείας της, με «κράτησαν» πίσω. Στο σπίτι βέβαια, ζει και η αδερφή μου και το πρόβλημα είναι πως η μάνα μου συνέχεια βρίσκει μηδαμινές αφορμές και στριγγλίζει. Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω όταν για μηδαμινούς λόγους φωνάζει.

Εν τω μεταξύ φροντίζω και εγώ όσο μπορώ στο σπίτι, αλλά εκείνη λες και το κάνει επίτηδες, αφήνει όλα τα πράγματα στη μέση. Εννοείται ότι προσπαθώ για σπίτι και ήδη κάτι έχω βρει αλλά αυτό με εξοργίζει είναι ότι με την αδερφή μου δεν έχει την ίδια συμπεριφορά γιατί δουλεύει στο δημόσιο και είναι σύμφωνη με αυτό.

Τι να κάνω όταν αρχίζει να φωνάζει; Να πω βέβαια πως δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Και σκέφτομαι πολύ πώς θα της ανακοινώσω ότι φεύγω από το σπίτι…”

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Σοφία Αντύπα

Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως αναγκαστικά μένετε με τη μητέρα και την αδερφή σας κι όχι από επιλογή. Όταν αυτό συμβαίνει, οι σχέσεις μέσα σε ένα σπίτι μπορεί να είναι αρκετά τεταμένες, καθώς κανείς δεν είναι χαρούμενος με το καθεστώς συμβίωσης.

Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε, πως η μητέρα σας αγανακτεί με την παρουσία σας, πολύ παραπάνω από ότι με την παρουσία της αδερφής σας, διότι ακριβώς, η αδερφή σας έχει μια σταθερή δουλειά και ένα, όπως λέτε, σταθερό εισόδημα, σε αντίθεση με εσάς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να θυμώνει περισσότερο με εσάς, και να είναι σε ένταση απέναντι σας, διότι της προκαλείτε άγχος και ίσως αγανάκτηση ως προς το μέλλον σας, και τη ροή που έχει πάρει η ζωή σας.

Ο μόνος τρόπος να αλλάξει όλο αυτό, αλλά και η σχέση σας με τη μητέρα σας να γίνει καλύτερη, είναι η οικονομική σας ανεξαρτησία, κάτι το οποίο θα σας δώσει και την ελευθερία στην καθημερινότητά σας, μετακομίζοντας σε έναν δικό σας χώρο.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Είμαι 35 ετών και ζω με τη μητέρα μου… Τι να κάνω όταν μου φωνάζει χωρίς λόγο;»

«Τρομάζω με όσα ακούω καθημερινά!» Η… τέχνη του να παραμένεις ήρεμος

Σχετικά άρθρα