Λαβράκι στο γκριλ με σάλτσα ντομάτας και κάπαρη

<p><strong>Υλικά </strong></p>
<p>4 λαβράκια 300-600 γρ.<br />50 γρ. βούτυρο, λιωμένο<br />αλάτι, κατά βούληση<br />πιπέρι μαύρο, κατά βούληση</p>
<p><br /><strong>Για τη σάλτσα:</strong></p>
<p>100 γρ. ντοματάκια, ψιλοκομμένα<br />1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο<br />2 κ.γ. κάπαρη<br />½ λεμόνι, χυμός<br />100 ml. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο<br />άνηθος, ψιλοκομμένος</p>
<p><br /><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Στρώνουμε ένα μεγάλο σχαροτήγανο, που μπαίνει στο φούρνο, με αλουμινόχαρτο και το αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο.</p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.</p>
<p>Φιλετάρουμε τα λαβράκια.</p>
<p>Αλείφουμε τα φιλέτα ψαριού με βούτυρο και από τις δυο πλευρές.</p>
<p>Aλατοπιπερώνουμε τα λαβράκια και τα τοποθετούμε με το δέρμα προς τα πάνω στο αλουμινόχαρτο.</p>
<p style="text-align: justify;">Βάζουμε το σχαροτήγανο στο ζεστό φούρνο και ψήνουμε τα λαβράκια στο γκριλ στους 240C για 5-7 λεπτά, μέχρι το δέρμα τους να πάρει χρώμα.</p>
<p style="text-align: justify;">Εντωμεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, την κάπαρη, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 2 λεπτά.</p>
<p>Προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.</p>
<p>Μεταφέρουμε τα λαβράκια στα πιάτα, περιχύνουμε κάθε φιλέτο με σάλτσα ντομάτας-κάπαρης και σερβίρουμε.</p>
<p>Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr</p>

Σχετικά άρθρα