Φιλέτα σολωμού με λαδολέμονο μουστάρδας

<p><br /><strong>Υλικά</strong></p>
<p>4 φιλέτα σολωμού (περίπου 300 γρ. το καθένα)<br />20 ml ελαιόλαδο</p>
<p><br /><strong>Για το λαδολέμονο</strong></p>
<p>80 ml ελαιόλαδο<br />50 ml χυμός λεμονιού<br />1 κουτ. σούπας μουστάρδα, κατά προτίμηση απαλή<br />2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)<br />το τρυφερό και πράσινο μέρος από 1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο<br />αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι</p>
<p><br /><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Αλείφουμε με το λάδι τα φιλέτα σολωμού, τα βάζουμε σε μέτριο ταψί και ψήνουμε για περίπου 8 – 10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν και από τις δύο πλευρές.</p>
<p>Παράλληλα χτυπάμε στο μπλέντερ ή με το σύρμα το λάδι, το λεμόνι και τη μουστάρδα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε τον άνηθο, το κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να σκορπιστούν ομοιόμορφα. Σερβίρουμε στα πιάτα τις φέτες σολωμού, περιχύνουμε με την κρέμα λεμονιού και συνοδεύουμε με πατατοσαλάτα με κάππαρη ή σαλάτα μπρόκολο.</p>
<p>Πηγή: gastronomos.gr</p>
<p>Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος </p>

Σχετικά άρθρα