Αστυνομικές έφοδοι και συλλήψεις στην Άγκυρα

Η τουρκική αστυνομία προχώρησε νωρίς το πρωί σε δεκάδες συλλήψεις μελών της άκρας αριστεράς για συμμετοχή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων τριών εβδομάδων, σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Στην Κωνσταντινούπολη, η αστυνομία συνέλαβε έπειτα από εφόδους σε σπίτια 90 μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος των Καταπιεσμένων (ESP), μίας μικρής οργάνωσης που συμμετείχε στις διαδηλώσεις, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή της εισαγγελίας της πόλης.

Η τουρκική αστυνομία εισέβαλε επίσης στα γραφεία της εφημερίδας Atilim και του πρακτορείου ειδήσεων Etkin που πρόσκεινται στην οργάνωση. Ο βουλευτής Σιρί Σουρέγια Εντερ επιβεβαίωσε στο Twitter τη σύλληψη στο σπίτι του αντιπροέδρου του ESP Αλπ Αλτινέρς στην οποία ήταν παρών.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, 30 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Αγκυρα, 13 στο Εσκισεχίρ, ενώ αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε 18 ακόμη επαρχίες.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Κυριακή 600 ανθρώπους κατά τις διαδηλώσεις στην Αγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές των δύο πόλεων.

Η αστυνομία μπορεί να συνεχίσει επί τέσσερις ημέρες την κράτηση ατόμου πριν από την προσαγωγή του ενώπιον εισαγγελέα που θα αποφασίσει για την απαγγελία ή μη κατηγορίας εναντίον του, για την προσωρινή του κράτηση ή την απελευθέρωσή του.

Παράλληλα το υπουργείο Δικαιοσύνης επεξεργάζεται σχέδιο στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στο Ιντερνετ, ώστε να περιορίσει τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην οργάνωση διαδηλώσεων κατά του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στην Hurriyet Daily News.

“Εξετάζουμε τις εφαρμογές στο εξωτερικό ως προς το θέμα αυτό”, δήλωσε στην εφημερίδα υπουργική πηγή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα