Πατατοσαλάτα με πέστο

<p><strong>Yλικά (για 4 άτοµα)</strong></p>
<p><strong></strong><br />12 περίπου µικρές αξεφλούδιστες πατάτες, ξεπλυµένες και κοµµένες στα δυο,</p>
<p>250 γρ. τρυφερά φασολάκια κοµµένα στα δυο,</p>
<p>2 κουταλιές σάλτσα πέστο βασιλικού (Pesto) από βαζάκι,</p>
<p>4 κουταλιές ελαιόλαδο,</p>
<p>8 ντοµατίνια µοιρασµένα στα δυο,</p>
<p>1 κονσέρβα (γύρω στα 200 γρ.) τόνο σε ελαιόλαδο, στραγγισµένη,</p>
<p>2 διπλές χούφτες τρυφερά, µικρά φύλλα σπανακιού (αφαιρείτε τα κοτσανάκια τους),</p>
<p>αλάτι, πιπέρι.</p>
<p><strong>ΕΚΤΕΛΕΣΗ</strong></p>
<p>Ρίχνετε τις πατατούλες σε µια κατσαρόλα µε µπόλικο αλατισµένο νερό που βράζει, αφήνετε να ξανακοχλάσει το νερό και τις βράζετε για 5 λεπτά. Προσθέστε µέσα τα φασολάκια και συνεχίζετε το ψήσιµο µέχρι να µαλακώσουν (για άλλα 10-15 περίπου λεπτά). Τα στραγγίζετε και τα βάζετε όλα σε µια σαλατιέρα. Στο µεταξύ, ανοίγετε τον τόνο µε πιρούνι. Χτυπάτε σε ένα µπολάκι το πέστο µε το ελαιόλαδο να σµίξουν. Προσθέτετε το σπανάκι στις ζεστές πατάτες για να µαραθεί λίγο και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε µέσα τον τόνο και τις ντοµατούλες, περιχύνετε τη σαλάτα µε το ντρέσινγκ (το πέστο µε το ελαιόλαδο) και τα ανακατεύετε όλα προσεκτικά. Σερβίρετε τη σαλάτα αµέσως.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.gr</p>

Σχετικά άρθρα