Μπράουνι με φουντούκια

<p>Προετοιμασία: 25΄, Ψήσιμο: 30΄</p>
<p>Yλικά (για 10 μερίδες)<br />150 γρ. κουβερτούρα 50% – 55% κακάο<br />100 γρ. βούτυρο αγελάδος + επιπλέον για τη φόρμα<br />3 αυγά<br />150 γρ. ζάχαρη<br />80 γρ. ηλιέλαιο<br />70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα<br />20 γρ. κακάο<br />1/2 κουτ. γλυκού βανιλίνη<br />180 γρ. φουντούκια, σπασμένα σε μεγάλα κομμάτια</p>
<p><span style="font-size: small;"><strong>Διαδικασία</strong></span></p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα διαστάσεων 20×20 εκ.</p>
<p>Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε ένα ανοξείδωτο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και στερεώνουμε το μπολ στο στόμιο μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που βράζει (μπεν μαρί).</p>
<p>Φροντίζουμε ώστε να μην πέφτουν υδρατμοί και νερό στη σοκολάτα, γιατί την καταστρέφουν.</p>
<p>Ανακατεύουμε πού και πού μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα και να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα. Αποσύρουμε από το μπεν μαρί.</p>
<p>Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα έως ότου φουσκώσουν και ασπρίσουν.</p>
<p>Ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα το ηλιέλαιο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε μέσα στο μείγμα των αυγών (η σοκολάτα θα πρέπει να έχει λιώσει λίγο, να μην είναι καυτή).</p>
<p>Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το κακάο και τη βανιλίνη ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ).</p>
<p>Ενσωματώνουμε με τον ίδιο τρόπο και τα φουντούκια. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά.</p>
<p><strong>Πηγή: www.gastronomos.gr</strong></p>

Σχετικά άρθρα