Σολώμος λεμονάτος με πατάτες και κάππαρη

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>2 φιλέτα φρέσκου σολωμού</p>
<p><strong>Για τη μαρινάδα</strong></p>
<p>χυμός από 1/2 λεμόνι</p>
<p>χυμός από 1 πορτοκάλι</p>
<p>1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</p>
<p>αλάτι, πιπέρι</p>
<p><strong>Για την πατατοσαλάτα</strong></p>
<p>300 γρ. μικρές στρογγυλές πατάτες</p>
<p>1 κουτ. σούπας κάππαρη</p>
<p>τα φύλλα από 1/2 ματσάκι άνηθο</p>
<p>1 κουτ. σούπας μουστάρδα καυτερή</p>
<p>χυμός από 1/2 λεμόνι</p>
<p>1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</p>
<p><strong>Για το σερβίρισμα</strong></p>
<p>1-2 κουτ. σούπας φρέσκο ελαιόλαδο.</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε το ψάρι σε μια σακούλα τροφίμων μαζί με τους χυμούς και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη σακούλα. Αφήνουμε το σολωμό να μαριναριστεί για 5-6 λεπτά και στη συνέχεια τον βάζουμε μαζί με τη μαρινάδα του σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τον ψήνουμε για περίπου 8 – 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει.</p>
<p>Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα 2 ή στα 4 (αναλόγως του μεγέθους) και τις βράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Τις στραγγίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε καλά, προσθέτουμε την κάππαρη, τον άνηθο, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.</p>
<p>Σερβίρουμε το σολωμό με τις πατάτες και περιχύνουμε με το ζουμί από το ψήσιμο και 1 κουτ. σούπας φρέσκο ελαιόλαδο.</p>
<p>Πηγή: gastronomos.gr</p>

Σχετικά άρθρα