Πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

6 Δεκεμβρίου 2017

Διαδηλώσεις για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια από σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, πραγματοποιούνται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας από συλλογικότητες και οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Στην Αθήνα, το σημείο συνάντησης ήταν τα Προπύλαια, με περίπου 1.500 διαδηλωτές να συμμετέχουν στην πορεία. Αργότερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο σημείο όπου έπεσε νεκρός το 2008 ο 16χρονος μαθητής. Εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ρόδο, Καλαμάτα και Καβάλα.

Στο κέντρο της Αθήνας η αστυνομική παρουσία είναι ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ, κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, ο ΟΟΣΑ θα προχωρήσει σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της Αθήνας από 10:00 ώρα της Τετάρτης έως 07:00 της Πέμπτης σταδιακά και ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ένταση το πρωί

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, λίγο πριν από την έναρξη του μαθητικού συλλαλητηρίου αλλά και κατά τη διάρκειά του. Στα Προπύλαια, μία ομάδα νεαρών ατόμων έριξε βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Διακόπηκε η κυκλοφορία σε Πανεπιστημίου και Ακαδημίας με νεαρούς να στήνουν οδοφράγματα από κάδους απορριμάτων και λαμαρίνες ενώ έβαλαν και φωτιές. Στο πέρασμά τους οι νεαροί από τη Σταδίου, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και έκαψαν κάδους σκουπιδιών.

Το μαθητικό και φοιτητικό συλλαλητήριο, στο οποίο μετείχαν περίπου 1.500 άνθρωποι, ολοκληρώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι και στη συνέχεια υπήρξαν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ μικρής ομάδας νεαρών ατόμων και των ΜΑΤ στην πλατεία Ομονοίας.

Πηγή: efsyn.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν
Τα νέα της ημέρας
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν