Ψητές γλυκοπατάτες γεμιστές με μπέικον και τυρί

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>4 μεσαίες γλυκοπατάτες<br />4 φέτες μπέικον<br />2 φλ. (170 γρ.) τυρί τσένταρ, τριμμένο<br />½ φλ. κρέμα γάλακτος<br />¼ φλ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο<br />2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες<br />αλάτι, κατά βούληση</p>
<p><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.</p>
<p>Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.</p>
<p>Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και τις βάζουμε στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν, γυρίζοντας μία φορά.</p>
<p>Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν ελαφρά.</p>
<p>Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύουμε το μπέικον σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, για 8 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.</p>
<p>Μεταφέρουμε το μπέικον σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξει και μόλις κρυώσει το τεμαχίζουμε.</p>
<p>Κόβουμε μία λεπτή φέτα από το πάνω μέρος κάθε πατάτας και την πετάμε.</p>
<p>Αφαιρούμε 2-3 κ.σ. από τη σάρκα της πατάτας και τη βάζουμε σε ένα μπολ.</p>
<p>Προσθέτουμε στο μπολ τα ¾ από την ποσότητα του τυριού, την κρέμα γάλακτος, το σχοινόπρασο, το μπέικον και τις ντομάτες και αλατίζουμε.</p>
<p>Γεμίζουμε τις γλυκοπατάτες με τη γέμιση μέχρι πάνω και τις τοποθετούμε στο ταψί.</p>
<p>Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα του τυριού και ψήνουμε για <strong>10 λεπτά</strong>, μέχρι να ροδίσει το τυρί.</p>
<p>Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr</p>

Σχετικά άρθρα