Εξιχνιάστηκαν απάτες σε ηλικιωμένους

Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Σπάρτης, τέσσερις περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στη Λακωνία. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου Έλληνα, για απάτη και κλοπή κατά συναυτουργία, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμα έναν συνεργό του.

Ειδικότερα, ο 34χρονος, μαζί με τουλάχιστον ακόμα ένα άτομο, αφού προσέγγιζαν ηλικιωμένους, προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή τους λογιστές και με το πρόσχημα των δήθεν οικονομικών οφειλών συγγενικών τους προσώπων, τους έπειθαν να τους παραδίδουν χρηματικά ποσά.

Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 34χρονος και ο συνεργός του, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2010 έως και τις αρχές Μαΐου του 2013, στην ευρύτερη περιοχή των Κροκεών Λακωνίας και της Σπάρτης, είχαν διαπράξει τέσσερις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, στη μία από τις οποίες -όπως επίσης προέκυψε- είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά και κοσμήματα.

Συνολικά, από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Σπάρτης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα