Συνάντηση Πούτιν - Άσαντ: Η Ρωσία αποσύρει τον στρατό από τη Συρία

11 Δεκεμβρίου 2017

Σε μία ξαφνική επίσκεψη στην αεροπορική βάση της Λαττάκεια στη Συρία, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοίνωσε πως αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις του από την χώρα.

Στην πρώτη του επίσκεψη στη χώρα, από την αρχή της κοινής επιχείρησης με τον σύρο πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ο Πούτιν διαβεβαίωσε όμως πως αν οι τρομοκράτες επανακτήσουν τον έλεγχο στη Συρία, ο ίδιος θα εξαπολύσει μία επίθεση που δεν έχει ξαναειδωθεί παρόμοια της.

«Ζήτησα από τον υπουργό Άμυνας και τον επικεφαλής των στρατιωτικών μονάδων να ξεκινήσει η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων προς τη μόνιμη θέση τους», είπε ο ρώσος πρόεδρος, μιλώντας με στρατιώτες στη βάση της Λαττάκεια.

Ο Πούτιν έγινε δεκτός από τον σύρο ομόλογό του, Άσαντ στη βάση, όπως ανέφερε ο ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.

Ωστόσο, ο Πούτιν ανέφερε πως στη χώρα θα παραμείνουν οι δυνάμεις στην αεροπορική βάση, όπου βρέθηκε σήμερα, όπως και αυτές στη ναυτική βάση στο Ταρτούς.

Όπως τόνισε, τα δύο χρόνια κοινών επιχειρήσεων με τη Δαμασκό ήταν αρκετά για την νίκη επί του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Απευθυνόμενος στον Μπασάρ αλ Άσαντ, o ίδιος τόνισε πως θέλει να συνεργαστεί με το Ιράν και την Τουρκία για την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών την Συρία, όπως μεταφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: cnn.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Philip Sidney
Η Σκέψη της ημέρας
Philip Sidney
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....