Σαλάτα με Kale (λαχανίδα), παντζάρι και κατσικίσιο τυρί

<h4 class="section-title">Συστατικά:</h4>
<ul class="list-unstyled ingredients-list">
<li>2 φλ. λαχανίδα (Kale), χοντροκομμένη,</li>
<li>3 φλ. σπανάκι (τα φύλλα) χοντροκομμένα,</li>
<li>2 φλ. κοτόπουλο κομμένο σε κύβους,</li>
<li>1 κύβο ζωμό λαχανικών,</li>
<li>1 φλ. παντζάρι κομμένο σε κύβους,</li>
<li>1 πορτοκάλι,</li>
<li>2 κουταλιές κολοκυθόσπορους,</li>
<li>2 κουταλιές ηλιόσπορους,</li>
<li>3 κουταλιές αποξηραμένα κράνμπερι,</li>
<li>½ κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες (προαιρετικά).</li>
<li>1 φλ. (150γρ.) κατσικίσιο τυρί.</li>
<li class="ingredient-title">
<h5>Για το ντρέσινγκ:</h5>
</li>
<li>3 κουταλιές ελαιόλαδο,</li>
<li>1/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού,</li>
<li>1 κουταλιά ζάχαρη,</li>
<li>2 κουταλιές λευκό βαλσαμικό ξίδι,</li>
<li>1 κουταλιά μουστάρδα σε κόκκους (Whole Grain Mustard)</li>
</ul>
<p><strong><br /></strong></p>
<p><strong></strong><strong>Εκτέλεση:</strong></p>
<ul class="list-unstyled ingredients-list steps-list">
<li>Βήμα 1
<div class="step-content">
<p>Ετοιμάζετε πρώτα το ντρέσινγκ: Βάζετε το χυμό πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε να κοχλάσει. Βράζετε για 5 λεπτά. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.</p>
</div>
</li>
<li>Βήμα 2
<div class="step-content">
<p>Σε ένα βαζάκι που κλείνει ή σε ένα μπλέντερ βάζετε το ελαιόλαδο, το σιρόπι πορτοκαλιού που φτιάξετε, το βαλσαμικό ξίδι, τη μουστάρδα και το αλάτι.</p>
</div>
</li>
<li>Βήμα 3
<div class="step-content">
<p>Χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Το κρατάτε στην άκρη.</p>
</div>
</li>
<li>Βήμα 4
<div class="step-content">
<p>Σε μία κατσαρόλα βάζετε το κοτόπουλο προσθέτετε νερό να το σκεπάσει και το βράζετε. Όταν κοχλάσει το νερό, βάζετε το ζωμό, λίγο αλάτι, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 25- 30 λεπτά να ψηθεί το κοτόπουλο. Το σουρώνετε.</p>
</div>
</li>
<li>Βήμα 5
<div class="step-content">
<p>Ξεπλένετε το παντζάρι, το ξεφλουδίζετε, το κόβετε σε κύβους και το βράζετε για 20-25 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Το σουρώνετε.</p>
</div>
</li>
<li>Βήμα 6
<div class="step-content">
<p>Ξεφλουδίζετε το πορτοκάλι, το χωρίζετε σε φετάκια και αφαιρείτε τις μεμβράνες.</p>
</div>
</li>
<li>Βήμα 7
<div class="step-content">
<p>Σε μία σαλατιέρα βάζετε τη λαχανίδα, το σπανάκι, λίγο αλάτι και ανακατεύετε.</p>
</div>
</li>
<li>Βήμα 8
<div class="step-content">
<p>Προσθέτετε από πάνω το κοτόπουλο, το παντζάρι, το πορτοκάλι, τους κολοκυθόσπορους, τους ηλιόσπορους, τα κράνμπερι, το κρεμμύδι, αν θα βάλετε και το κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο.</p>
</div>
</li>
<li>Βήμα 9
<div class="step-content">
<p>Πριν σερβίρετε περιχύνετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ.</p>
</div>
</li>
</ul>
<p> </p>
<p>πηγή: xrysessyntages.com / <a href="http://xrysessyntages.com/author/xryso/">Χρύσω Λέφου</a></p>

Σχετικά άρθρα