Μαριναρισμένος σολωμός σε… σουβλάκι

<p><strong>Συστατικά</strong></p>
<p>500γρ. (4 φιλέτα) σολομό,</p>
<p>ντοματίνια,</p>
<p>γλυκές κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες,</p>
<p>αλάτι,</p>
<p>πιπέρι.</p>
<p><strong>Για τη μαρινάδα:</strong></p>
<p>½ φλ. Barbecue Sauce,</p>
<p>1/4 φλ. Sweet Chilli Sauce,</p>
<p>1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού.</p>
<p><strong>Εκτέλεση<br /></strong></p>
<p>Ετοιμάζετε πρώτα τη μαρινάδα: Σε ένα μπολ, αναμιγνύετε τη Barbecue Sauce, τη Sweet Chilli Sauce και το ξύσμα λεμονιού.</p>
<p>Κόβετε το σολομό σε μικρά κομμάτια – κύβους, αλατοπιπερώνετε και τον βάζετε στο μπολ με τις σάλτσες.</p>
<p>Ανακατεύετε καλά να πάει παντού η μαρινάδα και σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη.</p>
<p>Βάζετε το σολομό στο ψυγείο για ½ τουλάχιστον ώρα.</p>
<p>Μουλιάζετε ξύλινα σουβλάκια σε κρύο νερό για να μην καούν κατά το ψήσιμο. Τα στεγνώνετε καλά.</p>
<p>Βγάζετε το σολομό από το ψυγείο και τον αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.</p>
<p>Περνάτε το σολομό στα σουβλάκια και ψήνετε στα κάρβουνα για 10 λεπτά. Κατά διαστήματα γυρίζετε τα σουβλάκια για να ψηθεί το ψάρι ομοιόμορφα.</p>
<p>Μπορείτε επίσης να τα ψήσετε σε τηγάνι – σχάρα ή ακόμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά. Αν ψήσετε στα κάρβουνα, στην ψησταριά ή στο τηγάνι – σχάρα, αλείφετε τα σουβλάκια με τη σάλτσα, ενώ στο φούρνο τα ψήνετε μέσα στη σάλτσα τους.</p>
<p>Σερβίρετε το σολομό με ντοματίνια, γλυκιά κόκκινη πιπεριά, πράσινη σαλάτα και ρύζι.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.com</p>

Σχετικά άρθρα