Λόγω μικροπολυκυστικής ωοθήκης έχω θέμα με την περίοδό μου. Μπορώ να μείνω έγκυος;

15 Δεκεμβρίου 2017
H 31χρονη Μένια, ανανγώστρια του boro.gr, ρωτά

Στo ερώτημά σας απάντησε ο Αλέξανδρος Τζεφεράκος, μαιευτήρας–γυναικολόγος, συντονιστή της «Μονάδας Γονιμότητας» στο μαιευτήριο «ΡΕΑ»

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είμαι 31 χρόνων κ η περίοδος μου είναι εντελώς ακανονιστη.Έχω μικρoπολύκυστική ωοθήκη και έτσι γενικότερα έχω θέμα με την περίοδό μου. Με τον σύντροφό μου κάνουμε ελεύθερο ερωτα, χωρίς να ολοκληρώνει μέσα μου. Η τελευταια μου περίοδος ξεκίνησε στις 10/9 και τελειωσε στις 17/9. Έως κ τις 6/10 ειχαμε μόνο δύο φορές σεξουαλική επαφή. Παρ’ όλα αυτά δεν μου έχει έρθει περίοδος. Έχω ενα ελαφρύ πρήξιμο στο στήθος μου και νιώθω κάποιους πόνους περιόδου στην κοιλιά, καθόλου έντονους κ δεν έχω κανένα άλλο σύμπτωμα. Τι πιθανότητες υπάρχουν να είμαι έγκυος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα σας συμβούλευα να έχετε επικοινωνία με το γυναικολόγο και τον ενδοκρινολόγο σας και να ρυθμίσετε τον κύκλο σας διότι είναι απαραίτητο σαν πρόληψη της υγείας σας. Από εκεί και μετά με τις διαταραχές που έχετε είναι σύσκολη η σύλληψη διότι επηρεάζεται η ωορρηξία και η ποιότητα του ωαρίου και η πιθανότητα σας για κύηση τώρα είναι κάτω απο 5%.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ
Μαιευτήρας Γυναικολόγος
Διευθυντής Μονάδας Γονιμότητας στην κλινική "ΡΕΑ"
Λεωφόρος Συγγρού 383 , τηλέφωνο 210 9495172
www.tzeferakos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Philip Sidney
Η Σκέψη της ημέρας
Philip Sidney
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....