Σαλάτα με ρεβίθια, κουσκούς, δυόσμο και ρόδι

15 Δεκεμβρίου 2017

Υλικά


2 φλιτζάνια  κουσκούς
100 γρ αμύγδαλο φιλέ
400 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1/2 λεμόνι, χυμός
1 λεμόνι, ξύσμα
μια χούφτα δυόσμος, τεμαχισμένος
2 ρόδια σπόροι
ελαιόλαδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε το κουσκούς, το οποίο καλύπτουμε με 2 φλ βραστό νερό και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Καλύπτουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε το κουσκούς για 5 λεπτά να μαλακώσει.

Αφρατεύουμε το κουσκούς με ένα πιρούνι, περιχύνοντας με λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνουμε, όσο θέλουμε.

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε να ροδίσει και να ψηθεί.

Βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.

Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα ρεβίθια και το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε.

Ψήνουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ψήνουμε για ακόμα 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κουσκούς, τα αμύγδαλα, το ρόδι, το δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού και 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σε ποια φαγητά ξεσπάμε όταν έχουμε στρες;
Στρες, Άγχος και Διατροφή: Το στρες και το...
Εργαζόμενη μητέρα: Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο...
Κάπου στη μέση του δρόμου της ζωής μου κι...