Σαλάτα με ρεβίθια, κουσκούς, δυόσμο και ρόδι

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p><strong></strong><br />2 φλιτζάνια  κουσκούς<br />100 γρ αμύγδαλο φιλέ<br />400 γρ ρεβίθια, μαγειρεμένα<br />1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη<br />1/2 λεμόνι, χυμός<br />1 λεμόνι, ξύσμα <br />μια χούφτα δυόσμος, τεμαχισμένος<br />2 ρόδια σπόροι<br />ελαιόλαδο<br />αλάτι <br />μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο</p>
<p><br /><strong>Διαδικασία</strong></p>
<p>Σε ένα μπολ βάζουμε το κουσκούς, το οποίο καλύπτουμε με 2 φλ βραστό νερό και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.</p>
<p>Καλύπτουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε το κουσκούς για 5 λεπτά να μαλακώσει.</p>
<p>Αφρατεύουμε το κουσκούς με ένα πιρούνι, περιχύνοντας με λίγο ακόμη ελαιόλαδο.</p>
<p>Αλατοπιπερώνουμε, όσο θέλουμε.</p>
<p>Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε να ροδίσει και να ψηθεί.</p>
<p>Βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει.</p>
<p>Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.</p>
<p>Προσθέτουμε τα ρεβίθια και το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε.</p>
<p>Ψήνουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.</p>
<p>Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ψήνουμε για ακόμα 1 λεπτό.</p>
<p>Προσθέτουμε το κουσκούς, τα αμύγδαλα, το ρόδι, το δυόσμο, το ξύσμα λεμονιού και 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα υλικά.</p>
<p>Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.</p>
<p>Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr</p>

Σχετικά άρθρα