Μέχρι τις 21/06 οι τράπεζες θα πρέπει να στείλουν τα στοιχεία με τους τόκους για το 2012

Έως και την 21η Ιουνίου όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν αποστείλει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών τα στοιχεία με τους τόκους καταθέσεων των πελατών τους για το 2012, καθώς και τον φόρο που παρακρατήθηκε.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Στόχος όπως αναφέρεται σ αυτήν είναι να διευκολυνθούν οι διασταυρώσεις των φορολογικών στοιχείων που διενεργούνται για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, η απόφαση αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναγράψουν στη φορολογική τους δήλωση τους τόκους των καταθέσεων τους. Το υπουργείο Οικονομικών θα αποτυπώσει τα στοιχεία που θα παραλάβει από τις τράπεζες στις φορολογικές δηλώσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στη διαδικασία αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι υποχρέωση των φορολογούμενων είναι αναγράψουν στη φορολογική τους δήλωση τόκους καταθέσεων που υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 250 ευρω

Στην απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών προβλέπεται ότι από τον επόμενο χρόνο οι τράπεζες θα πρέπει να αποστέλλουν τα στοιχεία των τόκων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έως την 28 Φεβρουαρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα