Ψητά λαβράκια με ελιές και ντομάτα

18 Δεκεμβρίου 2017


Υλικά

3 ολόκληρα λαβράκια, καθαρισμένα (500 γρ./ λαβράκι)
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
1 λεμόνι, σε φέτες
2 κ.σ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, τεμαχισμένες
7-8 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. κάπαρη
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2-3 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 ml. λευκό κρασί

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Πλένουμε τα ψάρια κάτω από τρεχούμενο νερό και τα σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.

Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό μέρος του κάθε ψαριού και τοποθετούμε μία φέτα λεμόνι.

Τοποθετούμε τα ψάρια στο ταψί.

Σκορπίζουμε τις ελιές, την ντομάτα, την κάπαρη και τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού ανάμεσα στα ψάρια, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Ραντίζουμε γενναιόδωρα με ελαιόλαδο τα ψάρια και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε το κρασί και ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Philip Sidney
Η Σκέψη της ημέρας
Philip Sidney
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....