Αυστρία: Μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στη συμμετοχή ακροδεξιών στην κυβέρνηση

18 Δεκεμβρίου 2017

Αντιδράσεις προκαλεί τόσο στο επίπεδο της Ευρώπης όσο και του Βελγίου η επισφράγιση της συμφωνίας συντηρητικών και ακροδεξιών στην Αυστρία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Πάνω από 6.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βιέννη κατά της συμμετοχής του FPÖ στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας.

Οι διαδηλωτές ήταν περικυκλωμένοι από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στην πλατεία των Ηρώων. Τα πανό που έγραφαν: «Έξω οι ναζί», «Οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι», «Θάνατος στον φασισμό». Μέλη αντιφασιστικών, φεμινιστικών και αριστερών φοιτητικών ομάδων συγκαταλέγονται μεταξύ εκείνων που διαμαρτύρονται κατά του συνασπισμού μεταξύ του συντηρητικού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος και του εθνικιστικού FPO.

Νωρίτερα σήμερα είχε προηγηθεί η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης συνασπισμού της Αυστρίας. Ο Κουρτς, ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας που προέρχεται από το συντηρητικό κόμμα ÖVP και είναι ο νεότερος ηγέτης του κόσμου, ορκίστηκε από τον πρόεδρο της χώρας Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν πλάι στον αντικαγκελάριο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος FPÖ στη διάρκεια μιας τελετής που μεταδόθηκε απευθείας από την αυστριακή κρατική τηλεόραση.

Πηγή: koutipandoras.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....