Σίδνεϊ και Μελβούρνη τιμούν τον Κωνσταντίνο Καβάφη

Ολοκληρώνεται αύριο στη Σχολή Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας, το διεθνές συμπόσιο για τον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη που εγκαινιάστηκε την Τρίτη με επιτυχία.

Για τον εορτασμό των 150 χρόνων από τη γέννησή του και των 80 χρόνων από το θάνατό του, προσκλήθηκαν, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιου Ουαλίας, επιστήμονες από όλο τον κόσμο και συζητούν την πολιτιστική σημασία του έργου του και τη διαχρονικότητα της ποίησής του.

Ανάμεσά τους διεθνούς φήμης ακαδημαϊκοί, συμπεριλαμβανομένων των, Δρ Μαρία Boletsi Πανεπιστημίου Leiden, Δρ Αντώνη Δρακόπουλο Πανεπιστημίου Σίδνεϊ, αναπληρωτή καθηγητή Karen Emmerich Πανεπιστήμιο Όρεγκον ΗΠΑ, καθηγητή Gregory Jusdanis Πανεπιστημίου Ohio State ΗΠΑ, καθηγητή Βρασίδα Καραλή Νέας Ελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Σίδνεϊ Sir Nicholas Laurantos, Δρ Δημήτρη Παπανικολάου Πανεπιστημίου Οξφόρδης, Δρ Γεώργιο Συρίμη Πανεπιστημίου Yale ΗΠΑ και καθηγητή Μιχάλη Τσιανίκα Πανεπιστημίου Flinders.

Μετά το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη θα τιμήσει τον Καβάφη. Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ Συγγραφέων του Φεστιβάλ “Αντίποδες

Σχετικά άρθρα