Είκοσι μήνες φυλάκιση για Ντόλτσε και Γκαμπάνα

Σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκιση έκαστος καταδικάσθηκαν από το δικαστήριο του Μιλάνου οι Ιταλοί σχεδιαστές Ντομένικο Ντόλτσε και Στέφανο Γκαμπάνα για φορολογική απάτη. Παράλληλα καταδικάστηκαν στην καταβολή 500.000 ευρώ στην ιταλική δημόσια υπηρεσία είσπραξης φόρων.

Ο αδελφός του Ντομένικο Ντόλτσε, Αλφόνσο, καταδικάσθηκε σε ένα χρόνο και τέσσερις μήνες φυλάκιση ως διαχειριστής της εταιρίας Gado, με έδρα το Λουξεμβούργο.

Πρόκειται για την εταιρία που, όπως τόνιζαν οι Ιταλοί εισαγγελείς, οι δυο μόδιστροι είχαν συστήσει εκτός ιταλικών συνόρων για να καταβάλουν λιγότερους φόρους στης χώρα τους. Η Gado, αποφάνθηκε η ιταλική δικαιοσύνη, ήταν μια εταιρεία-βιτρίνα η οποία στην πραγματικότητα ελεγχόταν από το Μιλάνο.

Και ο λογιστής των Ντόλτσε και Γκαμπάνα, Λουτσιάνο Πατέλι, καταδικάσθηκε επίσης σε ένα χρόνο και οκτώ μήνες φυλάκιση αφού κρίθηκε ότι γνώριζε σε βάθος τις λεπτομέρειες της φοροδιαφυγής της πασίγνωστης εταιρείας ειδών μόδας.

Η εισαγγελέας Λάουρα Πέντιο στην αγόρευσή της τόνισε ότι η φοροδιαφυγή συνολικά ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ευρώ και έκανε λόγο για μια “πολυσύνθετη απάτη

Σχετικά άρθρα