Το Xbox One δεν θα λειτουργεί σε χώρες που δεν κυκλοφορεί επίσημα

Το Xbox One μάλλον δεν θα λειτουργεί σε χώρες που δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα, όπως μεταδίδει το Verge, και η Microsoft μπορεί να το ελέγξει εύκολα μέσω του υποχρεωτικού καθημερινού online check-in.

Στη σελίδα προπαραγγελίας του Xbox, αναφέρεται πως η λειτουργία τής κονσόλας απαιτεί ευρυζωνική σύνδεση στο Ιnternet, έναν λογαριασμό στη Microsoft και έναν λογαριασμό στο Xbox Live και χώρα που υποστηρίζεται η λειτουργία τού Xbox One.

Η τελευταία αναφορά φαίνεται πως θέτει σαφείς περιορισμούς όσον αφορά στη λειτουργία τής κονσόλας εκτός των χωρών που κυκλοφορεί επίσημα.

Στις 21 χώρες που θα λανσαριστεί αρχικά το Xbox One τον Νοέμβριο δεν υπάρχει η Ελλάδα, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για το πότε θα ακολουθήσει το δεύτερο “κύμα” λανσαρίσματος.

Η επικοινωνία του Verge με τη Microsoft φαίνεται να επιβεβαιώνει τον περιορισμό λειτουργίας, ακόμη και εάν χρησιμοποιηθεί λογαριασμός από χώρα που κυκλοφορεί επίσημα η κονσόλα.

Από τη Microsoft πάντως για ακόμη μία φορά όσον αφορά στην “υπόθεση” Xbox One δεν έχουν ξεκαθαρίσει με επίσημο τρόπο τι πρόκειται να γίνει, όπως δεν απαντούσαν σαφώς για πολλές ημέρες σχετικά με το ζήτημα της υποχρεωτικής σύνδεσης στο Internet.

Πηγή:e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα