Συνέχεια διαδηλώσεων στην Βραζιλία

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν χθες δρόμους στο Σάο Πάολο και πραγματοποίησαν πορεία προς ένα στάδιο, το οποίο μέλλει να φιλοξενήσει έναν σημαντικό αγώνα ποδοσφαίρου στη βορειοανατολική Βραζιλία, καθώς κορυφώνεται το κύμα αγανάκτησης για την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών, τον πληθωρισμό και άλλες σοβαρές ελλείψεις στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Μία εβδομάδα μετά το ξέσπασμα των σημαντικότερων κινητοποιήσεων σε όλη τη Βραζιλία την τελευταία 20ετία, ο παλμός των διαδηλώσεων παρέμεινε αμείωτος στις μεγάλες πόλεις, ενώ χθες αυτές επεκτάθηκαν σε περίπου 70 μικρότερες πόλεις.

Οι χθεσινές διαδηλώσεις στο Σάο Πάολο, την πόλη στην οποία εκδηλώθηκε με μεγαλύτερη ένταση το κίνημα διαμαρτυρίας, ακολούθησαν μία μακρά νύκτα επεισοδίων, κατά τη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν πολλοί βανδαλισμοί και λεηλασίες. Η αστυνομία συνέλαβε 63 πρόσωπα έπειτα από την πυρπόληση ενός αστυνομικού τμήματος, ενώ το πλήθος προσπάθησε να επιτεθεί στο δημαρχιακό μέγαρο και έσπασε προθήκες καταστημάτων, τα οποία στη συνέχεια λεηλατήθηκαν.

“Ο κόσμος σαφώς έχει δικαίωμα να συμμετέχει σε διαδηλώσεις

Σχετικά άρθρα