Χοιρινή τηγανιά με ρακόμελο

<p><br />Η συνταγή για Χοιρινή Τηγανιά με Ρακόμελο είναι πολύ απλή και θέλει λίγο χρόνο. Ακολουθήστε τα βήματα παρακάτω και τέτοια χοιρινή τηγανιά δεν θα έχετε δοκιμάσει ξανά!</p>
<p><strong>Χρόνος προετοιμασίας:</strong> 25 λεπτά<br /><strong>Μερίδες:</strong> 2</p>
<p><strong>Υλικά Συνταγής</strong></p>
<p>400 γρ σπάλα χοιρινή<br />50 ml ρακί<br />1 κ.γ. μέλι θυμαρίσιο<br />1 μέτριο ξερό κρεμμύδι<br />6 κ.σ. ελαιόλαδο<br />αλάτι<br />πιπέρι</p>
<p><strong>Εκτέλεση Συνταγής</strong></p>
<p>Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια, κατάλληλα για τηγανιά. Στη συνέχεια κόβουμε σε αντίστοιχα κομμάτια το κρεμμύδι.</p>
<p>Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο.</p>
<p>Σοτάρουμε καλά τη χοιρινή σπάλα μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές της και προσθέτουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι για να σοταριστεί και αυτό.</p>
<p>Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι και αρχίσει να καραμελώνει, σβήνουμε τη χοιρινή τηγανιά με τη ρακί και μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε το θυμαρίσιο μέλι.</p>
<p>Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της εστίας, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε την τηγανιά να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.</p>
<p>Σερβίρουμε αμέσως την Χοιρινή Τηγανιά με Ρακόμελο και την απολαμβάνουμε με Κρητική ρακί.</p>
<p>Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook και θα λαμβάνετε απευθείας τα νέα μου!</p>
<p>Πηγή: alwayshungry.gr</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα