Καλιφόρνια: Η καλά κρυμμένη φρίκη για τα 13 αιχμάλωτα παιδιά από τους γονείς – τυράννους

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Καλιφόρνιας οι γονείς του «σπιτιού της φρίκης» οι οποίοι υπέβαλαν σε βασανιστήρια τα 13 παιδιά τους.

Ο Ντέιβιντ Τέρπιν, 57 ετών και η σύζυγός του Λουίζ, 50 ετών, δήλωσαν ένοχοι τον Φεβρουάριο για 14 κατηγορίες. Μεταξύ άλλων παραδέχτηκαν ότι βασάνιζαν ή κρατούσαν έγκλειστα δια της βίας τα παιδιά τους.

Με βάση την απόφαση, θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση αποφυλάκισης μετά την παρέλευση 25ετίας.

«Έχω ακόμα εφιάλτες…»

«Οι γονείς μου μού έκλεψαν τη ζωή, αλλά την ανέκτησα. Ήταν δύσκολο, αλλά με έκανε πιο δυνατή», αποκάλυψε μία από τις κόρες του ζευγαριού πριν ανακοινωθεί η ποινή.

«Δεν μπορώ να περιγράψω αυτά που περάσαμε μεγαλώνοντας. Μερικές φορές έχω ακόμη εφιάλτες, βλέπω τις αδελφές μου αλυσοδεμένες. Αλλά όλα ανήκουν στο παρελθόν, αγαπώ τους γονείς μου και τους συγχωρώ», τόνισε ένας από τους αδελφούς της κοπέλας.

Δακρυσμένοι, ζητούσαν συγγνώμη!

Με δάκρυα στα μάτια, οι γονείς ζήτησαν συγγνώμη από τα παιδιά τους, διαβεβαιώνοντας ότι είχαν «καλές προθέσεις». «Δεν σκόπευα να τους κάνω κακό», επέμεινε ο Ντέιβιντ. Από την άλλη η σύζυγός του δήλωνε ότι λατρεύει και τα 13 παιδιά της, ηλικίας σήμερα από 3 έως 30 ετών.

Επί χρόνια, το ζευγάρι κρατούσε τα παιδιά αιχμάλωτα στο σπίτι, στην κωμόπολη Πέρις που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το δράμα 13 παιδιών, ηλικίας από 3 έως 30 ετών, έκρυβαν καλά για πολλά χρόνια οι τοίχοι ενός σπιτιού, στην περιοχή Πέρις στη νότια Καλιφόρνια.

Η εικόνα της ευτυχισμένης οικογένειας που παρουσίαζαν οι γονείς μέσα από τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απείχε πολύ από την πραγματικότητα.

Αυτό αποδείχθηκε μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις μίας κόρης τους, η οποία κατάφερε να αποδράσει από το σπίτι… κολαστήριο στο οποίο κρατούνταν αιχμάλωτοι, σε άθλιες συνθήκες η ίδια και τα 12 αδέλφια της.

Το ερώτημα γιατί ο Ντέιβιντ και η Λουίζ κρατούσαν φυλακισμένα τα 13 παιδιά τους, αλλά και το πώς είναι δυνατόν να μην γνώριζε κανείς ότι κάτι συμβαίνει σε αυτή την οικογένεια, παραμένουν αναπάντητα.

Η απόδραση που αποκάλυψε το δράμα

Αν η 17χρονη δεν είχε καταφέρει να δραπετεύσει και να ενημερώσει τις Αρχές, η ίδια και θα αδέλφια της θα παρέμεναν ακόμη εγκλωβισμένα στις άθλιες συνθήκες που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι τους οι γονείς.

Το θαρραλέο κορίτσι το έσκασε από ένα παράθυρο, παίρνοντας μαζί της ένα κινητό τηλέφωνο που βρήκε μέσα στο σπίτι, το οποίο χρησιμοποίησε για να ενημερώσει τις τοπικές Αρχές για το οικογενειακό δράμα.

Οι αστυνομικοί περιγράφουν ότι αντίκρισαν ένα υποσιτισμένο και αδύναμο κορίτσι που δεν έμοιαζε μεγαλύτερο από 10 ετών, αν και στην πραγματικότητα είναι 17.

Παιδιά αλυσοδεμένα σε κρεβάτια

Όταν οι τοπικές Αρχές πήγαν στο σπίτι που τους υπέδειξε η 17χρονη, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα. Κάποια από τα παιδιά ήταν ακινητοποιημένα και δεμένα στα κρεβάτια με αλυσίδες, που ήταν κλειδωμένες με λουκέτα

Οι συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στο σπίτι ήταν άθλιες. Τα πάντα ήταν πολύ βρώμικα, όμως και τα ίδια τα παιδιά. «Φαινόταν υποσιτισμένα και ήταν όλα τους πολύ λερωμένα». Έμοιαζαν πολύ μικρότερα από την πραγματική τους ηλικία.

Κανένα από τα παιδιά δεν είχε πάει ποτέ σχολείο και εκτιμάται ότι τους έκανε μαθήματα ο πατέρας τους, ο οποίος στα κρατικά αρχεία εμφανίζεται ως ο διευθυντής ιδιωτικού σχολείου.

Φωτογραφίες γεμάτες… ευτυχία!

Ένα από τα παράδοξα στην όλη ιστορία είναι και οι φωτογραφίες και τα βίντεο οικογενειακής ευτυχίας που αναρτούσαν οι γονείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις οποίες εμφανίζονται όλα τα μέλη της οικογένειας χαμογελαστά και χαρούμενα.

Σε μια από αυτές, η οικογένεια εμφανίζεται σε πλήρη απαρτία κατά τη διάρκεια της τελετής ανανέωσης των γαμήλιων όρκων των γονιών, στο Λας Βέγκας.

Τα παιδιά φορούσαν όλα τα ίδια ρούχα, σκούρα κοστούμια τα αγόρια και φορέματα τα κορίτσια, μια εικόνα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτήν που πραγματικά επικρατούσε στο σπίτι τους.

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Ο Ντέιβιντ και η Λουίζ Άννα Τέρπιν συνελήφθησαν και βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τις κατηγορίες του βασανισμού και της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο. Η εγγύηση για τον κάθε έναν από αυτούς ορίστηκε στα 9 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον σερίφη της περιοχής, κανείς από τους δυο δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, ούτε οι υπηρεσίες πρόνοιας και προστασίας παιδιών είχαν ποτέ κληθεί στο σπίτι τους.

Γνώριζαν οι συγγενείς;

Άγνωστο παραμένει αν και τι γνώριζαν για τη συγκεκριμένη οικογένεια οι συγγενείς τους. Η μητέρα του Ντέιβιντ Τέρπιν, Μπέτι, δήλωσε πως δεν έχει πληροφορίες για την υπόθεση.

Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα το γεγονός ότι τα παιδιά φορούσαν όλα τα ίδια ρούχα, ανάλογα με το φύλο τους, ώστε να μπορούν οι γονείς πιο εύκολα να τα «ελέγχουν» όταν έβγαιναν έξω από το σπίτι.

Πάντως, η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα παιδιά, υποδηλώνει πως κρατούνταν φυλακισμένα σε άθλιες συνθήκες για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μεγάλο είναι και το ερώτημα του πώς συντηρούσαν οι γονείς την πολυμελή οικογένεια. Τα χρέη του ζευγαριού ανέρχονταν στα 240.000 δολάρια, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούσαν οφειλές σε πιστωτικές κάρτες!

Πηγή: www.cnn.gr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Tο σπίτι της φρίκης: 450 παιδιά βρίσκονταν φυλακισμένα σε άθλιες συνθήκες

Καλιφόρνια: Στους 87 οι νεκροί από τις πυρκαγιές

Η απόφαση για το «σπίτι της φρίκης» και τους γονείς – τέρατα

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και νοητική στέρηση: Πώς να το διαχειριστούν οι γονείς;

Γονείς παιδοκτόνοι: Γιατί σκοτώνουν τα δικά τους παιδιά;

Σχετικά άρθρα