Μηλόπιτα με σφολιάτα

<p><strong>Υλικά συνταγής</strong></p>
<p><strong>Για τη μηλόπιτα</strong></p>
<ul>
<li>1 φύλλο σφολιάτα</li>
<li>4 μήλα κόκκινα-πράσινα</li>
<li>2 κ.σ. ζάχαρη</li>
<li>1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο</li>
<li>Για την κρέμα αμυγδάλου</li>
<li>100 γραμ. αλεσμένη αμυγδαλόψιχα</li>
<li>100 γραμ. άχνη ζάχαρη</li>
<li>100 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου</li>
<li>2 πρέζες κανέλα</li>
<li>1 μεγάλο αυγό</li>
<li>λίγες σταγόνες υγρή βανίλια</li>
<li>2 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο</li>
<li>1 κ.σ. κονιάκ</li>
</ul>
<p><strong>Για το σερβίρισμα</strong></p>
<ul>
<li>κανέλα</li>
<li>ζάχαρη άχνη</li>
</ul>
<p><strong>Εκτέλεση</strong><br /><strong></strong></p>
<p><strong>Για την κρέμα</strong></p>
<p>Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα αμυγδάλου στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσουν μορφή κρέμας. Βάζουμε το μίγμα σε καρνέ ζαχαροπλαστικής.</p>
<p><strong>Για τη μηλόπιτα με σφολιάτα</strong></p>
<p>Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα.</p>
<p>Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Την μεταφέρουμε σε λαμαρίνα.</p>
<p>Απλώνουμε το μίγμα αμυγδάλου σε όλη την επιφάνεια, αφήνοντας κενό στο φύλλο σφολιάτας 2 εκ. περιμετρικά.</p>
<p>Καθαρίζουμε την καρδιά του μήλου και κόβουμε με την φλούδα σε λεπτές φέτες. Κάνουμε στρώση τα μήλα σε σειρές με μήλα πράσινα και κόκκινα. Η μια φέτα να μισοκαλύψει την άλλη σαν βεντάλια. Αλείφουμε την επιφάνεια με το βούτυρο.</p>
<p>Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και ψήνουμε για περίπου 40′ να ροδίσει η σφολιάτα.</p>
<p>Για να γυαλίζει πολύ η μηλόπιτα ζεσταίνουμε λίγη μαρμελάδα βερίκοκο με 1 κουταλιά κονιάκ. Μόλις αραιώσει αλείφουμε την επιφάνεια των μήλων για να γυαλίσει η μηλόπιτα</p>
<p>Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.</p>
<p>Πηγή: argiro.gr</p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα