Σαλάτα με superfood

<h3><br /><strong>Συστατικά</strong></h3>
<p>1 συσκευασία (150γρ.) έτοιµη σαλάτα µε superfood (λαχανίδα, παντζαρόφυλλα κ.λπ.),<br />1 φινόκιο (µαραθόριζα) περίπου 350γρ.,<br />1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά,<br />1 γλυκιά κίτρινη πιπεριά,<br />3 µανιταράκια,<br />1/4 φλ. ξύδι βαλδαµικό,<br />1/3 φλ. Eξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο The King of Olives «Το κυπριακό»,<br />10 ντοµατίνια,<br />10 πράσινες ελιές (σκέτες ή µε ρίγανη ή spicy) The King of Olives,<br />10 µαύρες ελιές ελιές (Kαλαµόν ή φουρνιστές) The King of Olives,<br />αλάτι.</p>
<h3><br />Βήματα</h3>
<p>Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C.</p>
<p><br />Ξεπλένετε και κόβετε τις πιπεριές στη µέση και µετά σε φέτες.</p>
<p><br />Ξεπλένετε και κόβετε το φινόκιο στη µέση και µετά σε φέτες.</p>
<p><br />Σκουπίζετε τα µανιταράκια µε µία νωπή πετσέτα και τα κόβετε σε φέτες.</p>
<p>Τα βάζετε σε ένα µπολ, αλατίζετε και περιχύνετε µε το ξύδι και το ελαιόλαδο.</p>
<p>Ανακατεύετε καλά και τα ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 10 λεπτά.</p>
<p>Ανακατεύετε και συνεχίζετε το ψήσιµο για ακόµα 10 λεπτά.</p>
<p>Βγάζετε τα λαχανικά από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.<br />Βάζετε την έτοιµη σαλάτα σε ένα µεγάλο µπολ, αλατίζετε και προσθέτετε λίγο από το ζουµί που άφησαν τα λαχανικά στο ταψί.<br />Ανακατεύετε και τα απλώνετε σε µία ωραία σαλατιέρα.</p>
<p>Από πάνω στολίζετε µε τα λαχανικά που ψήθηκαν στο φούρνο, τα ντοµατίνια και τις ελιές.</p>
<p>Ραντίζετε από πάνω όσο ζουµί έµεινε στο ταψί που ψήσατε τα λαχανικά και σερβίρετε.</p>
<p>Πηγή: xrysessyntages.gr</p>

Σχετικά άρθρα