Mε πρόστιμα απειλεί την Google το Παρίσι για την πολιτική απορρήτου

Τρίμηνη διορία στην Google να αλλάξει την πολιτική απορρήτου της για να μην της επιβληθούν πρόστιμα έδωσε στην εταιρεία η γαλλική αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων CNIL. Η Google ανέφερε ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές.

Η κίνηση του Παρισιού είναι μέρος της ευρύτερης αντιπαράθεσης των ευρωπαϊκών αρχών με τον διαδικτυακό γίγαντα για τα προσωπικά δεδομένα, και η γαλλική αρχή ανέφερε ότι και οι ομόλογές της αρχές σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ισπανία διεξάγουν ανάλογες έρευνες.

Η γαλλική CNIL έδωσε προθεσμία τριών μηνών στην Google να συμμορφωθεί με τις γαλλικές διατάξεις για τη συλλογή και προστασία προσωπικών δεδομένων χρηστών, ειδάλλως θα της επιβληθεί πρόστιμο 150.000 ευρώ. Σε περίπτωση που ούτε και δεν συμμορφωθεί, θα της επιβληθεί νέο πρόστιμο 200.000 ευρώ.

Η εταιρεία απάντησε, όπως αναφέρει το Reuters, λέγοντας πως συνεργάζεται πλήρως με τις γαλλικές αρχές και σέβεται την ευρωπαίκή νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν βάλει εδώ και καιρό στο στόχαστρο την Google για το ζήτημα. H επικεφαλής της CNIL Ιζαμπέλ Φαλκ-Πιεροτάν, ανέφερε επίσης πως μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις και οι άλλες ευρωπαικές αρχές.

Πηγή:in.gr

Σχετικά άρθρα