Εκτεταμένο πρόγραμμα ηλεκτρονικής επιτήρησης των πολιτών στην Ινδία

Μετά την υπόθεση παρακολούθησης PRISM στις HΠA που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας, το Reuters αποκαλύπτει ένα εκτεταμένο πλάνο παρακολούθησης από την κυβέρνηση της Ινδίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου που επικαλείται ανώνυμες πηγές, οι υπηρεσίες ασφαλείας αλλά και οι φορολογικές αρχές (!) τής Ινδίας, θα έχουν πρόσβαση στα email των χρηστών στις τηλεφωνικές κλήσεις, ακόμη και τα SMS, χωρίς άμεση επίβλεψη από το κοινοβούλιο της χώρας.

Επιπλέον, οι αρχές θα μπορούν να παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις στο Facebook, το Twitter και το LinkedIn, όπως επίσης και τις αναζητήσεις που κάνουν οι χρήστες στη μηχανή αναζήτησης της Google.

Υψηλόβαθμο στέλεχος υπουργείου φέρεται να δήλωσε πως η ασφάλεια της χώρας είναι πολύ σημαντική και πως όλες οι χώρες έχουν αντίστοιχα προγράμματα επιτήρησης, για την προστασία των πολιτών και της χώρας από εγκληματικές και τρομοκρατικές ενέργειες.

Η κυβέρνηση της Ινδίας είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις της ήδη από το 2009, προτείνοντας το “Centralized Monitoring System” (CMS) ως μέσο για την αύξηση της ασφάλειας στη χώρα.

Πηγή:e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα