Κίνηση υψηλού ρίσκου του Φ. Κουβέλη

Κίνηση υψηλού ρίσκου αποτελεί η απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποσύρει τους υπουργούς του από την κυβέρνηση και να οριστικοποιήσει το πρωί σήμερα τη θέση του για τη σχέση ΔΗΜΑΡ και Μεγάρου Μαξίμου.

Σε κοινή συνεδρίασή τους η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος στις 10.30 το πρωί αποφασίζουν αν θα δώσουν ψήφο ανοχής ή θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση, καθώς το σενάριο να παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης μοιάζει αποδυναμωμένο.

Η ξαφνική απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αρνηθεί την πρόταση του πρωθυπουργού για την ΕΡΤ ως βάση συζήτησης, κάτι που είχε πράξει την προηγούμενη ημέρα, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ. Είχε βεβαίως προηγηθεί κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου σχεδόν ομόφωνα, με τρεις αντίθετες ψήφους, του ζητήθηκε να επανέλθει στην αρχική θέση της ΔΗΜΑΡ και μόνο βάσει αυτής να επαναδιαπραγματευτεί με τον Αντώνη Σαμαρά.

Προς παραιτήσεις και αποχωρήσεις

Η συνοχή της ΔΗΜΑΡ, πάντως, αναμένεται να δοκιμαστεί σήμερα, στη θυελλώδη, όπως αναμένεται, συνεδρίαση της ΚΟ και της ΕΕ του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr κορυφαία στελέχη και όχι μόνο σκέφτονται ακόμα και το ενδεχόμενο της παραίτησης ή των αποχωρήσεων από τη ΔΗΜΑΡ.

“Δεν απομακρύνεται

Σχετικά άρθρα