Ρήγος, Χρονάς, Χαρίδου, Σιαμαντά και ..Σεβάς Χανούμ, απόψε στη Σεμίνα

Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ είναι η κεντρική καλεσμένη της Σεμίνας Διγενή, την Παρασκευή στις 10 το βράδυ, στην εκπομπή της ”Feeling good” του Real Fm 97,8, για να ξετυλίξουν μαζί το μπλεγμένο κουβαρι της ιστορίας της ζωής μιας θρυλικής τραγουδίστριας του 50, της μοναδικής Σεβάς Χανούμ.

Σ’ ένα παλιό σπίτι, προσφυγικό, ο Γιώργος Χρονάς, συνάντησε τη Σεβάς Χανούμ, την Πρωτοχρονιά του 1983, στη Θεσσαλονίκη. Με βαθιά φωνή, μέσα σε καπνούς, δίπλα στον καφέ που του σέρβιρε, του μίλησε για την ζωή της, το πάθος της για το ρεμπέτικο.

Το ’50, ’60, ’70 πέρναγαν από μπροστά του: η Νίνου, η Μπέλλου, ο Τσιτσάνης, ο Καλδάρας, ο Μπιθικώτσης, η Ελλάδα του Βορρά, οι άνθρωποι του τραγουδιού, η πλατεία Ομονοίας, η πλατεία Βάθη, όλα για το τραγούδι, το χαμό της. Κρατώντας από τη Σαμψούντα του Πόντου, η ιέρεια του underground ρεμπέτικου, τα άνθη του κακού, οι έρωτές της, ο Καζαντζίδης, η μάνα του, ο παρ’ ολίγον γάμος τους, η αρρώστια της, τα βάσανά της, το παιχνίδι με τον θάνατο, ζωντανεύουν επί σκηνής. Η αγία Αμαζόνα, η Σεβάς Χανούμ, λέει όλη τη ζωή της απόψε στο νέο δημοσιογράφο που ήρθε να τη γνωρίσει, αλλά παραδίνεται άοπλος στην τρικυμία του μυαλού της.

Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία της για δύο χρόνια στα Θέατρα της Αθήνας, η υποψήφια για τέσσερα θεατρικά βραβεία Σεβάς Χανούμ, ξεκινά τις παραστάσεις και εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα στο Θέατρο Βεργίνα του Regency Casino Thessaloniki.Το μονόλογο ερμηνεύει η βραβευμένη για την ερμηνεία της Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

Στην ίδια εκπομπή, ο σκηνοθέτης και χορογράφος Κωνσταντίνος Ρήγος, ο ποιητής και εκδότης Γιώργος Χρονάς και η εξαιρετική ερμηνεύτρια Ειρήνη Χαρίδου, σ ένα ευρηματικό unplugged με τραγούδια της Σεβαστής Παπαδοπούλου.

”Τηλεφωνική” καλεσμένη επίσης, μια ακόμη σπουδαία τραγουδίστρια η Εύη Σιαμαντά, η οποία εμφανίζεται με μεγάλη επιτυχία κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, στον ωραιότερο κήπο της πόλης, στο Alfredo’s Garden, στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: mediasoup

Σχετικά άρθρα