Υψηλές θερμοκρασίες έως και τη Δευτέρα

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε σήμερα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 21 έως 35 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 20 έως 38 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 21 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια και ζέστη, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι έως μέτριοι.

Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Κυριακή

Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα

Καιρός: λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι . Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

Σχετικά άρθρα