Το πιο λεπτό Windows 8 tablet

Η Samsung, παρουσίασε δύο νέα tablet, τα ATIV Q και ATIV Tab 3, προσφέροντας στους καταναλωτές ακόμα περισσότερους τρόπους για να δημιουργούν και να μοιράζονται περιεχόμενο.

Τα δύο νέα tablets, διαθέτουν μια σειρά καινοτόμων χαρακτηριστικών, όπως μεγάλη ευελιξία, λεπτό σχεδιασμό και ιδιαίτερα χαμηλό βάρος. Και τα δύο λειτουργούν με Windows 8 και συγκεντρώνουν μοναδικά χαρακτηριστικά που τα διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες προτάσεις της αγοράς, μεταξύ των οποίων το σχεδιασμό του πιο λεπτού tablet, αλλά και την ιδιότητα του μετατρέψιμου tablet που λειτουργεί εφαρμογές Android.

Tο ATIV Q, είναι μία πραγματικά μετατρέψιμη συσκευή, η οποία έχει τη δυνατότητα να αλλάζει τρόπους χρήσης, καθώς και να λειτουργεί και σε Android και σε Windows.

Το ATIV Q επιτρέπει στους χρήστες να έχουν λειτουργικό Windows 8 και Android (Jellybean 4.1) στην ίδια συσκευή. Πλέον οι χρήστες δεν θα έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές Android μόνο μέσω Google Play, αλλά θα μπορούν να μεταφέρουν αρχεία και να μοιραστούν φακέλους μεταξύ Windows 8 και Android.

Το ATIV Q έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιήσει το tablet του με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους:

να αφήσει την οθόνη επίπεδη, ενεργοποιώντας τη λειτουργία tablet,

να τοποθετήσει την οθόνη κατακόρυφα, ενεργοποιώντας τη λειτουργία notebook,

να αντιστρέψει την οθόνη, ώστε να μοιραστεί αρχεία με ανθρώπους που βρίσκονται απέναντί του,

να περιστρέψει την οθόνη 180 μοίρες, ενεργοποιώντας τη λειτουργία παρακολούθησης ταινιών.

Ο σχεδιασμός 4-σε-1 ρυθμίζεται εύκολα, ώστε να ικανοποιεί κάθε ανάγκη του χρήστη. Το ATIV Q είναι, επίσης, πολύ λεπτό (13,9χιλ) και ελαφρύ (1,29 κιλά), επιτρέποντας την εύκολη μετακίνησή του.

Το ATIV Q έχει την πιο υψηλή ανάλυση στον κόσμο, με οθόνη QHD+ (3200X1800). Η οθόνη αφής 13,3 ιντσών προσφέρει 2,8 φορές μεγαλύτερη πυκνότητα σε pixels (275ppi) από τις οθόνες UHD, ώστε να κάνει ορατές ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες. Το ATIV Q είναι σχεδιασμένο να προσφέρει τη βέλτιστη εμπειρία θέασης, ανεξαρτήτως τοποθεσίας, και υψηλής φωτεινότητας σε εξωτερικούς χώρους.

Ως tablet που έχει όλες τις δυνατότητες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, το ATIV Tab 3 κάνει τη χρήση Η/Υ πιο φορητή από ποτέ. Το συγκεκριμένο είναι το πιο λεπτό tablet με Windows 8 που υπάρχει στον κόσμο.

Είναι, επίσης, ιδανικό τόσο για δημιουργικές όσο και για παραγωγικές δραστηριότητες, καθώς διαθέτει βελτιωμένη λειτουργία S Pen και συμβατότητα του S Pen με MS Office.

Το κάδρο του είναι απίστευτα λεπτό και ελαφρύ, με μόλις 8,2mm πάχος και 550g βάρος, αποτελώντας τον ιδανικό σύντροφο σε ταξίδια, καθώς και στις μετακινήσεις από το γραφείο στο σπίτι.

Η μπαταρία του ATIV Tab 3 έχει διάρκεια ζωής ως και 10 ώρες, ελαχιστοποιώντας την ανάγκη για φόρτιση, ακόμα και σε πτήσεις μεγάλης διάρκειας.

Το ATIV Tab 3 χρησιμοποιεί τα Windows 8 και έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί όλα τα προγράμματα και τις εφαρμογές Windows, ενώ έχει προεγκατεστημένο το Office Home & Student για την καλύτερη εμπειρία στη δουλειά, στο σπίτι ή εκτός.

Το SideSync είναι διαθέσιμο στο ATIV Q και το ATIV Tab 3, ώστε οι χρήστες να μπορούν να μεταφερθούν, με άνεση και ευκολία, από το περιβάλλον εργασίας ενός Η/Υ σε ένα Samsung smartphone με λειτουργικό Android.

Με το SideSync, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής και η φορητή συσκευή του χρήστη γίνονται ένα: χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο του Η/Υ για να γράψετε σε ένα κινητό τηλέφωνο, δείτε χάρτες σε μεγαλύτερη οθόνη, επεξεργαστείτε αρχεία φωτογραφιών και video και στις δύο συσκευές, χρησιμοποιήστε έναν ATIV ηλεκτρονικό υπολογιστή για να κάνετε back up και να φορτίσετε τις φορητές συσκευές.

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Σχετικά άρθρα