Στο «κόκκινο» το θερμόμετρο

Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε σήμερα με τη θερμοκρασία να φτάνει ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου. Μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα βορειοδυτικά ορεινά. Αλλαγή του σκηνικού του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες κυρίως στη βόρεια Ελλάδα περιμένουμε από την Τετάρτη.

Real.gr ΚΑΙΡΟΣ από realmedialive

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 29 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 19 έως 37 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 20 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί, στα βόρεια τμήματα ασθενείς έως μέτριοι και στα νότια τμήματα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι έως ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, ενώ στη θαλάσσια περιοχή νότια της Πελοποννήσου και στον Κορινθιακό το δυτικό ρεύμα θα πνέει με εντάσεις 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες την Τρίτη σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά όπου ενδέχεται να σημειωθούν και πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί εντάσεως έως και 5 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ύψη θα φτάσει ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε αίθριο καιρό με τους ανέμους στα πελάγη να φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένεται ηλιοφάνεια και καλός καιρός. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί εντάσεως έως και 5 μποφόρ και στα δυτικά θα στραφούν σε ισχυρούς εντάσεως έως και 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη στα κεντρικά και βόρεια τμήματα θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες κατά περιόδους θα είναι αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων στα ηπειρωτικά και βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Σχετικά άρθρα